SKE

Robertsson, Skellefteå straffade Luleå

22 mars 2022 21:50
#LHFSKE

Luleå började bäst och klev fram till 2-0 drygt halvvägs in i matchen. Men gästande Skellefteå kom tillbaka. Lagen gjorde ytterligare var sitt mål och matchen gick hela vägen till straffar. Där drog Simon Robertsson och Gustaf Lindvall de längsta stråna för gästerna, som vann med 4-3.

– Vi börjar matchen ganska bra, de är bättre i andra. Tredje är jämn och oavgjort är väl inte orättvist. Starten är bra. Vi vet att de kanske snäppar upp i andra perioden men jag tycker att vi spelar fast oss själva, sa hemmalagets tränare Thomas Berglund till C More.

– Det var väldigt skönt att vinna här i Luleå. Det var viktigt. De vann senast hos oss. Det var skönt att vinna, sa straffhjälten Simon Robertsson till C More.

Luleå Hockey

• Har nu två nederlag på de senaste tre, men å andra sidan har laget tagit poäng i sju raka matcher.
  • Linus Omark förlängde sin poängsvit till sju raka matcher. Med 1+1 ikväll har han nu gjort 14 poäng (4+10) på dessa sju.
  • Juhani Tyrväinen gjorde mål för andra matchen i följd och har nu gjort poäng i tre raka.
  • Jack Connolly gjorde sitt tionde mål för säsongen. Målet var hans tredje, och Luleås sjunde, i numerärt underläge för säsongen.
  • Sami Lepistö spelade mest i hemmalaget: 26:39 minuter.

Skellefteå AIK

• Tog fjärde raka segern.
  • Sköt endast tre skott på mål i den första perioden. Under resten av matchen sköt laget dock 23 skott på mål, jämfört med Luleås 13.
  • Linus Karlsson gjorde sitt 25:e mål för säsongen när han reducerade till 2-¨1. Nummer 26 lät inte vänta på sig. Det kom när han tryckte in 3-3´.
  • Simon Robertssons straffavgörande var hans femte mål för säsongen - den första matchvinnaren.
  • Karlsson sköt, likt Rickard Hugg, fyra skott på mål. Karlsson hade dessutom tre missade skott.