Slagläge för Örebro - efter ny kross

14 april 2021 21:45
#ÖRELIF

Örebro Hockey är en seger ifrån att säkra semifinalplatsen efter ännu en kross. En urstark andraperiod lade grunden för den klara segern, där man gjorde fyra mål inom loppet av sju minuter. Siffrorna skrevs slutligen till 7-1 och Niklas Erikssons mannar kliver därmed upp till 3-0 i kvartsfinalserien mot Leksand.

– De kom ut väldigt hårt och vi fick försvara oss bra. Vi håller de på utsidan och släpper inte till så mycket farliga målchanser. Samtidigt är vi väldigt effektiva när i får våra lägen, sa Stefan Warg.

– Det är klart att det är jättetungt att förlora med så här stora siffror igen. Jag tycker att vi börjar matchen bra, men sen är det små marginaler. Det studsar lite deras väg. Men vi kommer inte att lägga oss ner för det här, summerade Leksandstränaren Björn Hellkvist i C More efter matchen.

Örebro Hockey

• Emil Larsson blev tvåsmålskytt och har nu gjort totalt tre mål i slutspelet.
  • Första slutspelsassisten följdes upp av första slutspelsmålet. Filip Barklund trivdes väl på onsdagen - och landade dessutom på +3.
  • Jhonas Enroth var solid och landade på 95,65% innan han fick kliva av i slutet av matchen. Jonas Arntzen klev in och hann rädda ett skott.
  • Robin Salo stod för sin tredje respektive fjärde målgivande passning i slutspelet.
  • Borna Rendulic fick skriva in sig i målprotokollet även i den här matchen. Kroaten skickade in sitt tredje mål i serien. Totalt sköt han sju skott på mål under kvällen.

Leksands IF

• Martin Karlsson reducerade för Leksand i den andra perioden. Det var Karlssons första mål i slutspelet.
  • Emil Heineman å sin sida noterades för sin första assistpoäng.
  • Matt Caito hade flera skott i ramen. Totalt avfyrade han två avslut på mål och fyra missriktade.
  • Janne Juvonen byttes ut knappt sju minuter i andra perioden och in klev istället Axel Brage.
  • Leksand har gjort tre mål på tre matcher mot Örebro.