Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Seriesegraren avslutade snyggt

3 april 2021 17:55
#MIFVLH

Det var mycket som kom att handla om "hundra" för Växjö när man mötte Malmö den här eftermiddagen. I och med segern klev laget över 100 inspelade poäng i grundserien, samtidigt gjorde Robert Rosén sitt 100:e mål för klubben och Richard Gynge sin 100:e poäng. Dessutom gick man rent - 100 procent - mot Malmö den här säsongen. Det blev till slut 5-3 efter att tre Växjöspelare med Malmö som moderklubb gjort mål.


Se highlights längre ner.

Sagt efter matchen

– Jag känner mig stolt och hedrad, det var jättekul. Vi går in i slutspelet med en bra känsla. Solen lyser och det ska bli otroligt kul att mäta sig med de bästa lagen i Sverige. Det är nu det roligaste börjar, sa Christoffer Forsberg som inför matchen blev utsedd till årets rödhök.

– Vi kunde som enda lag den här säsongen nå 100 poäng, det blev en morot för oss. Vi hade inte så mycket annat att spela för än att skapa goda vanor. Skönt att vinna så klart, sa Robert Rosén.

Malmö

Växjö

  • Växjö klev i och med segern upp över 100 poäng i grundserien.
  • Robert Rosén gjorde sitt 100:e SHL-mål för Växjö i den tredje perioden.
  • Richard Gynge hade en assist - hans 100:e SHL-poäng i Växjötröjan.
  • Marcus Sylvegård gick vinnande ur familjestriden. Det blev ett mål och två assist från hans sida i segern mot pappa Patrik och brorsan Emil.
  • Linus Nässén slog till med två assist - tidigare under säsongen hade han skrapat ihop totalt en assist.