Hemma
Leksand
LIF
Borta
Rögle
RBK

Everbergs två fullträffar visade vägen till tre poäng

26 december 2020 17:23
#LIFRBK

Rögles anfallare Dennis Everberg var snabbast ur startblocken efter juluppehållet och gjorde matchens två första mål borta mot Leksand. Därefter lyckades serieledande Rögle navigera till ytterligare en trepoängare i SHL och fortsätter att imponera.


Sagt om matchen

– Det är tufft att spela efter en månads frånvaro, man måste få upp tempot och det är det jag försöker göra just nu. Vi måste vara bättre på att skydda pucken och sätta tryck på dem i deras zon. Det gör vi inte och då skapar vi inte chanser, kommenterade Leksands återkommande Marek Hrivik i C More.

– Jag tycker att vi spelar bra och får långa byten på dem och de blir trötta. Vi får inte slarva i mittzonen, de är väldigt omställningsstarka. Vi har spelat lite enklare och kommit ner lite på jorden, då är vi väldigt bra. Det märks att vi har lite vila i kroppen men det funkar rätt bra, tyckte Rögles Mattias Sjögren i C More.

Leksands IF

  • Efter sex raka hemmamatcher med poäng, varav fem innebar segrar, hamnade Leksand i ett tidigt underläge mot Rögle. Därefter orkade laget inte resa sig och sviten är bruten.
  • Förra gången Rögle kom på besök vann Leksand efter förlängning, men nu blev det revansch för skåningarna.
  • Leksands powerplay har varit relativt effektivt med 26,32 procent utdelning. I dag gavs två chanser i numerärt överläge, men det blev ingen fullträff i den spelformen.
  • Carter Camper med 26 poäng, Marek Hrivik med 25 poäng och Peter Cehlarik med 22 poäng återfanns alla i topp-7 i SHL:s poängliga. Hrivik har saknats i fyra matcher, men var nu tillbaka och nätade direkt via Leksands reducering till 1-2.
  • Patrik Zackrisson hade gjort tre mål på de fyra senaste matcherna, men klev av isen utan poäng i dag.

Rögle BK

  • Dennis Everberg var mycket aktiv i matchen och svarade via ett direktslagskott för Rögles ledningsmål i första perioden. I den andra tog han vara på en retur och gjorde 0-2. Totalt har han noterats för 13 mål denna säsong.
  • Segern gav tre poäng, men tekningarna förlorade Rögle stort.
  • Trots att Rögle är ett topplag återfinns ingen av lagets målvakter i den statistiska toppen. En orsak till det är att väldigt få skott tillåts mot det egna målet, ca 25 i snitt per match. I dag blev det 26 sådana och Christoffer Rifalk räddade alla utom ett.
  • Rögles powerplay som levererat 28 procents effektivitet var seriens fjärde bästa inför nedsläpp. I dag blev det ett numerärt överläge, utan utdelning.
  • I och med trepoängaren tar Rögle ett ordentligt grepp om förstaplatsen i tabellen.