Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Frölunda segrare i seriefinalen

24 oktober 2020 18:20
#FHCLHF

Toppmötet i Scandinavium var som väntat en glödhet tillställning. Totalt 81 skott på mål vittnade om en chansrik drabbning, där det var Frölunda som dock tog kommandot i mittenakten. Efter ett smärre utvisningskaos gick laget upp till 3-0 på kort tid - och kunde till slut vinna med 4-1 mot gästande Luleå.


Sagt om matchen

– Det är lite fram och tillbaka. Vi börjar bra, spelar bra i powerplay och gör några mål. Sedan tar de över litegrann och hänger kvar på något sätt. Det är lite studsar med idag. Jag kämpar på och spelar lite utanför det där komfortabla genom att göra någon spetsräddning ibland. Det är kul att det funkar, sade Johan Mattsson, målvakten som räddade 40 av 41 skott på lördagen.

– Jag tycker att vi har en bra start. Sen tappar vi i slutet av första perioden. I den andra blir det väldigt mycket boxplay som straffar oss. Det är under en kort sekvens där vi får tre utvisningar och som det avgörs tyvärr. Vi är dock också något för tama framför motståndarnas mål och jobbar inte tillräckligt hårt där, summerade en besviken Thomas Berglund efter slutsignalen.

Frölunda HC

  • Mötet var mållöst i nästan halva matchen. Men på drygt fyra minuter gick hemmalaget upp till 3-0.
  • Stefan Elliott dunkade in två mål och noterades även för en målgivande passning.
  • Johan Sundström spelade fram till två fullträffar.
  • Namnen Mattsson i målet var fenomenal och landade på 97,56 i räddningsprocent.
  • Frölunda är därmed fortsatt oslagbara hemma i Scandinavium.

Luleå Hockey