Leksand tog viktiga poäng

10 oktober 2020 20:39
#LIFLHC

Det var ett tidigt bottenmöte i Saab Arena när Linköping tog emot Leksand. Bortalaget kom med tre raka förluster till Östergötland men av det syntes inte mycket. Tack vare bra försvarsspel och effektivitet framåt, inte minst genom den sylvassa förstakedjan, lyckades dalalaget mala ner Linköping och så småningom ta en klar seger med siffrorna 1-4.

Sagt efter matchen

• Vi har några tuffa marginaler emot oss. Vi har fem mot tre, kan inte utnyttja det och så får de mål efter det. Sen har vi en femminutersutvisning och så gör de mål med ett par sekunder kvar av den. Vi kämpar men vi ska kunna spela bättre idag, sa en sammanbiten Bert Robertsson efter matchen.

• Jag tycker att vi börjar lite darrigt, sen kan vi ta med oss backspelet från tionde minuten och framåt. Rejälare och så vågar vi spela oss ur situationer. Det är mycket som är positivt med att vinna, sa Leksands tränare Björn Hellkvist till C More efter matchen.

• Linköping släppte in första målet för femte matchen i rad.
  • Mikael Frycklund blev målskytt för andra matchen i rad när han satte 1-1 i andra perioden.
  • I slutet av samma period åkte han på ett matchstraff för en tackling på Leksands Calle Själin.
  • Linköping har nu förlorat fem av sina sex första matcher.
  • Niklas Lundström räddade ett straffslag i den andra perioden.

• I och med segern fick Leksand stopp på en tre matcher lång förlustsvit.
  • Förstakedjan låg som vanligt bakom mycket och stod för tre av lagets fyra mål ikväll.
  • Marek Hrivík stod för 1+1 och utökade ledningen i den totala poängligan.
  • Fredrik Forsberg gjorde säsongens första mål och sa: "Första är alltid öppet" - apropå att sätta pucken i första krysset.
  • Janne Juvonen spelade stabilt och räddade 25 av Linköpings 26 skott på mål.