Straffvinst och tredje raka mot Leksand för HV71

26 december 2019 18:26
#HV71LIF

HV71 tog tredje segern den här säsongen mot Leksand, men det satt långt inne. Straffar krävdes för att skilja lagen åt och där klev Oscar Sundh fram som ende målskytt.

Sagt efter matchen

– Jag har haft hyfsad utdelning på straffar och det är kul att få förtroende, sa straffhjälten Oscar Sundh till C More.

– Kul att få chansen i powerplay när (Spencer) Abbott är skadad. Jag tycker HV var snäppet bättre i första perioden. De höll pucken i vår zon, sa Leksands Andrée Hult efter den första perioden.

• Martin Thörnberg hyllades inför matchen för sina 700 matcher i HV71.
  • HV71 är ligans bästa lag i förstaperioden. De har vunnit förstaperioden i 14 av 27 matcher, men mot Leksand slutade den första akten 1-1.
  • Anthony Camara gav HV71 ledning och med sina 18 poäng är han poängbäst i Jönköpingslaget.
  • HV71 hade fem raka matcher utan mål i powerplay, men den sviten bröts tack vare Johannes Kinnvalls mål.
  • För tredje gången den här säsongen var det slutsålt i Kinnarps Arena.

Leksands IF

• Andrée Hult satte kvitteringen till 1-1 och det var hans första SHL-mål i karriären.
  • Patrik Zackrisson har gått poänglös från de elva senaste matcherna.
  • Leksands 2-1-mål var minst sagt speciellt. HV71 hade tagit ut målvakten och spelade sex mot fem. Då gick Filip Sandbergs passning hela vägen in i eget mål. Daniel Gunnarsson noterades för målet.
  • Marek Hrivík misslyckades med att göra mål på Jonas Gunnarsson när Leksand fick straff vid ledning 2-1.
  • Filip Johansson spelade mest i Leksand, 23:44.