Hemma
Leksand
LIF
Borta
Växjö
VLH

Davidsson fick Leksand på fall - frälste Växjö

5 oktober 2019 18:00
#LIFVLH

Sist i tabellen inför nedsläpp - då gav Växjö Lakers svar på tal. Marcus Davidsson, Erik Josefsson och Viktor Fasth klev alla fram i hjälteroller när Leksand besegrades borta. 1-3 och tre poäng som lyfter Växjö uppåt.


Sagt efter matchen:

– Första perioden var inte bra från vår sida, sen är vi med i matchen i alla fall. Men vi klarar inte av att göra mål. Det är den enkla orsaken, analyerade Leksandstränaren Roger Melin i C More.

– Vi är ett väldigt bra gäng och det känns som att vi har något väldigt bra på gång. Sen att inte resultaten speglat hur bra vi är, det är en annan sak. Får vi bara spelet att stämma kommer vi att vara ett väldigt bra lag och gå långt, sade målskytten Marcus Davidsson i C More.

Leksands IF

– Det blev en tredje rak förlust för nykomlingen, som annars öppnade matchen piggt. De inledande fyra-fem minuterna kontrollerades av Leksand, men sedan kom kallduschen som satte laget i underläge.

Patrik Zackrisson fick 13:22 in i slutperioden äntligen hål på motståndet. Forwardsesset pricksköt då reduceringen till 1-3 i numerärt överläge - Zackrissons andra mål för säsongen.

– En som gjorde sitt bästa för att hitta nätet betydligt tidigare än så var Johan Fransson. Försvarspjäsen hade inte mindre än sju skott som räddades.

– Förlusten var Leksands andra på fem spelade hemmamatcher.

– Zackrissons fullträff i powerplay var Leksands blott tredje för säsongen på 29 försök. Det ger Dalalaget en mindre smickrande tolfteplacering i SHL med 10,34 %.

Växjö Lakers

– Äntligen släppte det för smålänningarna. Efter sex förluster på de sju inledande matcherna plockade Växjö en seger och tre viktiga poäng.

– Tongivande till det var duon Erik Josefsson och Marcus Davidsson. Först frispelade Davidsson kaptenen till 0-1, innan Josefsson i slutperioden betalade tillbaka genom att lägga upp för Davidsson som i sin tur hittade krysset.

– Regissörerna bakom det tredje målet var Richard Gynge och Roman Horák, som fortsätter att producera. Gynge har nu fem poäng och Horák sex.

– Även Viktor Fasth hade en huvudroll i segern. Målvaktsfantomen levererade storspel, stoppade 31 av 32 skott och spred ett lugn till den övriga Växjödefensiven.

– Växjö Lakers lyfter tack vare vinsten till plats tretton i SHL-tabellen.