Drama när Oskarshamn tvingade fram sjunde avgörande

6 april 2019 21:25
Matchhjälten Joakim Thelin i mitten kramas om av glada lagkamrater utan matchtröjor
#IKOTIK

Det var upplagt för stor dramatik när Oskarshamn spelade sista hemmamatchen för säsongen. Och stor dramatik blev det. Timrå hämtade upp tvåmålsunderläge och tog matchen till förlängning - men där blev Oskarshamns Joakim Thelin stor matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Efter en lite trevande start vaknade hemmalaget - och framförallt Joakim Hillding. Halvvägs in i den första perioden tog Oskarshamn välförtjänt ledningen. En rensning från egen zon hamnade lite turligt hos Nicklas Heinerö som i offensiv zon skickade en sidledspassning till Joakim Hillding som från relativt långt håll knäppte in ett handledsskott rätt upp i krysset. 137 sekunder senare var det som om någon lagt en karbonkopia på målet, för i powerplay spelade Filip Svenningsson i sidled till - just det, Joakim Hillding. Med ett snabbt skott överlistade han återigen Timrå-målvakten Niklas Svedberg och gav smålänningarna en tidig tvåmålsledning.

– Vi spelar bra där ute, kommer ur egen zon bra och har bra anfall. Vi har ingen press alls, utan ska bara fortsätta köra, sa tvåmålsskytten Joakim Hillding till C More efter första perioden.

Timrå närmade sig i andra perioden

Den andra perioden hann inte mer än starta innan Timrå fick ett viktigt reduceringsmål. Ludvig Rensfeldt hittade upp till unge backen Gustav Nielsen som sköt direkt och framför mål stod Anton Wedin och styrde in 2-1. Timrå var på god väg in i matchen, men tappade initiativet allteftersom perioden fortskred och efter slarv i egen zon kunde Nicklas Heinerö peta in 3-1 efter att ha grävt fram pucken under Svedberg. Med ett sent mål lyckades emellertid Rickard Palmberg blåsa ordentligt liv i matchen inför den tredje perioden. Han kom i en två mot etta där han valde att hålla i pucken och utmana Christoffer Rifalk i Oskarshamns målbur och efter en lång dragning lyckades han peta in 3-2 vilket var resultatet efter två perioder.

– Vi är bra framåt, men bjuder in dem lite med onödiga pucktapp på linjerna och i egen zon. Kan vi ta bort det ska vi ha den här matchen, sa Oskarshamns Nicklas Heinerö efter två perioder.

Ny sen Timråkvittering

Oskarshamnspubliken gjorde sitt för att lyfta fram hemmaspelarna i den tredje perioden. Och visst gav det utdelning. Drygt halvvägs in i perioden snodde Joakim Thelin pucken av Janne Jalasvaara, vandrade in på mål och med sin långa klubba drog han pucken förbi Niklas Svedberg innan han petade in den invid bortre stolpen. Den minnesgoda kunde säkert påminna sig att Timrå kvitterat sent i två tidigare matcher, men där och då såg det knappast troligt ut. Men så blev det. Timrå reducerade nämligen med knappt fem minuter kvar när poängstarke backen Johannes Kinnvall påpassligt dök upp på bortre stolpen och rakade in en retur i halvöppet mål. Och med mindre än minuten kvar tryckte Rickard Palmberg in kvitteringen 4-4 från ungefär samma läge.

Thelin hjälte - match sju väntar

I övertiden skapades det chanser åt båda håll. Henrik Törnqvist hade ett jätteläge från nära håll i powerplay, men skottet gick på Rifalks axel och ut. För hemmalagets del hade Nicklas Heinerö ett nästan lika bra läge men hans skott gick utanför. Men publiken skulle få jubla till slut. Detta efter att Joakim Thelin tagit pucken från sarghörnet och in på mål där han lyfte in ett rappt skott i nättaket och tvingade fram en sjunde och avgörande match i Timrå på måndag.

– Magiskt! Vi ska upp till Sundsvall igen! Vi är en jättetight grupp med bra go, vi har jätteroligt på och utanför isen. Vi kommer vinna på det, sa den glade matchhjälten Joakim Thelin till C More direkt efter sitt avgörande mål.