Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Kvaldramat fortsätter - Oskarshamn och Timrå mot ny förlängning?

2 april 2019 11:00
Direktkval till SHL

Tre spelade matcher och lika många förlängningar. Det har varit snudd på omöjligt att skilja Oskarshamn och Timrå åt, men det är Medelpadslaget som har övertaget i matchserien. Nu väntar rond fyra i jakten på SHL-spel.


Oskarshamn, notera att:

– Laget fick i helgen vända hem från NHK Arena efter ännu en smärtsam övertidsförlust. Markus Modigs gav Oskarshamn ledningen, men Timrå vände och trots kvittering till 3-3 från Oskar Nilsson föll IKO i förlängningen.

– Nu väntar hemmamatch och där har Oskarshamn fina minnen, just från förlängningsspel. Det andra direktkvalsmötet slutade med seger sedan Jonas Engström avgjort.

– Just nämnde Engström är så här långt poängbäst för Oskarshamn i kvalspelet. Forwarden står på tre mål och en assist.

Timrå, notera att:

– Johannes Kinnvall var stor hjälte i söndags. Backen sköt både 1-1 och avgörande 4-3 när Timrå återigen segrade inför hemmapubliken efter ett övertidsdrama.

– Samtliga tre matcher har gått till förlängning, varav Timrå vunnit två. Det ger laget övertaget i kampen om fortsatt SHL-spel.

– Även Henrik Törnqvist gjorde en storstilad insats senast. Forwarden låg bakom det mesta i offensiv väg och gjorde ett mål, spelade fram till två och var alltså direkt inblandad i tre av Timrås fyra fullträffar.