Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Kvalkampen börjar - rivalerna drömmer om SHL

28 mars 2019 11:00
Direktkval till SHL

Två säsonger i följd har de gjort upp i direktkvalet - och två gånger om har Mora stått som segrare. Nu är Leksand på jakt efter både revansch och avancemang när Daladuon gör upp om en SHL-plats.


Mora, notera att:

– Detta blir tredje säsongen i rad då laget gör upp med Leksand om en plats i SHL. Mora har de senaste två åren säkrat SHL-spel via 4-2 i matcher 2017 och klara 4-1 i matcher 2018.

– Spencer Abbott var Moras vassaste poängspelare i SHL:s grundserie denna säsong. Kanadensaren slog till med sju mål och hela 29 assist, femte mest i hela SHL.

– Mats Lusth klev förra våren in i Morabåset lagom till kvalspelet mot just Leksand. Då guidade Lusth sin moderklubb till seger, nu ska han försöka att göra det igen i vad som blir hans sista matcher på tränarbänken.

Leksand, notera att:

– Vägen hit har varit både lång och krokig, men Leksand har vuxit i takt med säsongen. Förstaplats i slutspelsserien följdes upp av klara 2-0 i matcher mot AIK i playoffspelet.

– Leksand krossade där motståndet med 2-1 på bortais och därefter överlägsna 7-2 i hemmamötet. Martin Karlsson svarade för två mål och en assist i matchserien.

– Tränare sedan i höstas är Roger Melin, som verkligen fått fart på Leksand igen. Nu står den klassiska Dalaklubben bara fyra vinster från SHL-spel.