Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Växjö vann tät match mot Örebro

16 mars 2019 18:20
NIchlas Hardt frälste Växjö - som vann mot Örebro med 3-2
#VLHOHK

Örebro inledde piggt men Växjö tog efterhand över taktpinnen. En storspelande Jhonas Enroth höll gästerna kvar i matchen stundtals. NIchlas Hardt blev matchvinnare drygt fem minuter in i förlängningen när han gjorde 3-2-målet.


Örebro höll pressen högt mot Växjö och förde spelet still stora delar inledningsvis. Närmast ett ledningsmål kom Rodrigo Abols som med en fin snurr framför Viktor Fast lyfte pucken förbi målvakten - i ribban. När publiken nog började tro på en mållös förstaperiod hände allt.

Växjö tog ledningen i powerplay när Filip Cederqvist skickade in 1-0 från nära håll. Men Örebro lät sig inte nedslås utan öste på mot Fasth igen och bara minuten senare hade gästerna kvitterat. Patrik Virta nätade från ungefär samma avstånd som Cederqvist, men med skillnaden att det var trafik framför Fasth.

– Vi är inte jättenöjda. Men vi gör jobbet i alla fall. Vi saknar lite längre spel i anfallszon. Nu måste vi få ner pucken djupt och vinna den där, sa Växjös målskytt Filip Cederqvist, som tog avstängde Brendan Shinnimins plats i andrakedjan, till C More i paus.

I Örebro, som fick den viktiga kvitteringen, var humöret på topp:

– Vi gör många bra saker. Vi pratade om att hålla oss kalla och följa vår gameplan och det tycker jag att vi gör. Vi vet att vi kan slå dem och vi vet att vi är ett bra lag, sa Anton Hedman i Örebro till C More.

Hallams profetia slog in

– Vi kan bli lite kaxigare och trycka foten på gasen lite mer, sammanfattade Växjötränaren Sam Hallam sitt lags insats i den första perioden för C More. Och hans önskan slog, minst sagt, in.

Växjö tryckte inte bara foten på gasen. De trampade den rakt i botten direkt. Örebro trycktes tillbaka i långa perioder. Gästerna fick bara iväg fyra skott på mål men ett av dessa gick in. När Växjö-backen Daniel Rahimi skulle dumpa in pucken i offensiv zon tog pucken på en Växjö-spelares skridsko. Trissan studsade till Tyson Spink som kom fri med Viktor Fasth och gav gästerna ledningen. Växjö vann till slut skotten i mittperioden med hela 15-4 och ställningen blev 2-2 efter 40 spelade minuter. Detta sedan Kris Versteeg, i powerplay, skickat in kvitteringen fint framspelad av Roman Horák.

– Vårt powerplay börjar komma igång och det kändes skönt att vi fick ett mål där. Det är alltid viktigt att göra mål - men det betyder ingenting om vi inte vinner, sa Versteeg till C More i paus.

– De tar över i den andra, men det är 2-2 och vi är fortfarande kvar, sa Örebros Linus Arnesson.

Övertidstramatik avgjorde

Örebro höjde spelet i den tredje perioden vilket gjorde att den fröjdiga offensiven stagnerade något med 7-7 i skott för lagen. Matchen gick till förlängning. Där bjöds Jordan Boucher först på ett jätteläge när Anton Hedman serverade Jordan Boucher på den bortre, Viktor Fasths vänstra, stolpen men Fasth stod för en enastående räddning. Istället drog gästerna på sig en utvisning som gav Växjö lite momentum. Man nätade visserligen inte med en man mer men perioden hann bara bli 5:33 minuter gammal innan Nichlas Hardt frälste Växjö.

Hardt, som kom till Växjö Lakers från Malmö under säsongen, fck pucken från Julius Junttila och placerade in skottet vid den bortre stolpen.

– Jag är i slutet på ett byte men jag ser att Juuntila gör ett bra jobb och han brukar passa i de lägena. Det är väldigt skönt. Vi spelar riktigt bra genom hela matchen och vi är värda segern. Örebro är ett bra lag och de gör det bra idag, sa segerskytten till C More.

Här kan du se highlights från matchen.