Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Luleås segertåg fortsätter - efter vändningen mot Linköping

9 mars 2019 17:50
#LHFLHC

Linköping chockade serieledande Luleå och gick upp till en tvåmålsledning efter den första perioden. Men efter en uppväxling kunde norrbottningarna till slut komma ikapp och också vända på tillställningen - och därmed inkassera sin tolfte raka seger.


Det var de formstarka serieledarna Luleå som inledde piggast i hemmamötet mot Linköping. Östgötarna pressades tillbaka rejält och till slut kom också ledningsmålet, när Johan Harju prickade in sin tionde fullträff för säsongen i spel fem mot fyra.

Men efter målet skulle gästerna vakna till. 1-1 kom när Lukas Bengtssons skott styrdes in av Olle Lycksell - och kort därefter var vändningen fullbordad. Derek Roy hittade med en genomskärande passning fram till Broc Little som i sin tur hittade luckan mellan benen på Joel Lassinantti. Linköping fick sedan in ytterligare en puck och gick in i pausvilan med en tvåmålsledning när Olle Lycksell blev tvåmålsskytt.

– Vi startar tufft och får ett gäng längre anfall på oss. Tack vare Jonas (Gstavsson) höll vi dock 1-1 där ett tag. Sedan pratade vi om att gå in mer på kassen och ur det fick vi ett skitmål. Skönt att det lossnar lite för oss, sade tvåmålsskytten Olle Lycksell till C More i pausen.

Luleå skulle komma tillbaka

I mittperioden skulle Luleå växla upp. Hemmalaget skapade åter tung press mot Linköpingsmålet - framförallt i favör av powerplayspel - och det var i just efterdyningarna av ett sådant som målet till slut skulle komma. Jesper Sellgren skickade in pucken mot trafiken framför mål, där Jack Connolly satte fram klubban och styrde in 2-3 bakom en chanslös Jonas Gustavsson.

– Första perioden är absolut inte godkänd från vår sida. Vi kom ut bra men sedan tappar vi det helt. I andra är det klart mycket bättre och vi vet vad vi ska göra. Det är bara ut och köra i den tredje, sade Luleå Robin Kovacs som hade ett stolpskott i mittperioden.

I den tredje kom Luleå ikapp - och fullbordade också vändningen. Först såg Austin Farley till att kvittera i spel fem mot fyra, när Jack Connolly stod för en delikat passning som slank förbi två Linköpingsspelare innan Farley kunde vinkla in kvitteringen. Bara några minuter senare kom också fyran. Derek Roys rensning inte nådde ut hela vägen ur zonen, vilket bäddade för att Daniel Sondell kunde snappa åt sig pucken och dunka in 4-3 bakom Gustavsson. Luleå var återigen i förarsätet och östgötarna, som inte orkade att komma tillbaka, fick återigen se sig besegrade medan Luleå plockade sin tolfte raka seger.

– Det känns jäkligt bittert just nu. Det är lite svårt att analysera här och nu, men vi blir passiva i vårt spel efter deras kvitteringsmål. Självklart påverkar historian vi har bakom oss detta också, sade Linköpings tränare Tommy Jonsson i C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.