Färjestad malde ner Brynäs

5 mars 2019 21:40
Färjestad tryckte tillbaka Brynäs och vann till slut klart med 4-1
#FBKBIF

Formstarka Färjestad tog tag i taktpinnen från start och besegrade till slut Brynäs med 4-1 efter ett ryck i mittperioden. Slutperioden spelades av snabbt där gästerna drog på sig några utvisningar och inte kunde komma nära.

Brynäs skulle stå upp mot Färjestads anstormning och hugga när läge gavs. Det var gästernas plan och inledningsvis hängde man med men Färjestads beryktade fart drog till slut isär Gävlelaget. Med exakt halva perioden spelad kunde Linus Johansson lyfta in en sargretur på Joakim Nygårds backhand som gick utanför Erikssons vänstra stolpe. Kort därpå fick Brynäs chansen att kvittera i powerplay men idogt försvarsarbete från hemmalaget höll gästerna stången. Istället kunde Martin Johansson göra 2-0 i en omställning, framspelad av Carl Jakobsson.

– Det märks att de har pluggat på vårt spel men jag tycker att vi styr och ställer, sa Johansson till C More i paus.

Hos gästerna var det inte alltför nedstämt:

– Vi får gå igenom och prata lite. När vi väl kommer ner i zon är det bra energi. Är vi lite hetare på dom så... Det ska inte påverka alltför mycket att det står 2-0, sa Brynäs Jacob Blomqvist till C More.

Färjestad fortsatte att trumma på och Jesper Olofsson sköt 3-1 i powerplay drygt två minuter in i mittperioden men Brynäs fick lite kontakt ett par minuter senare. Rudolf Cerveny skickade in en puck från bakom mål som touchade en Färjestadback och gick in i mål men hemmalaget fortsatte att trumma på och fyran kom: Oskar Steen serverade Jesse Virtanen ett bra skottläge och pucken studsade på Gustav Rydahls klubba in i mål.

Snabb tredjeperiod

–Vi ger bort fjärde målet alltför lätt där vi inte är alerta nog i markeringen och det kan vi inte vara mot ett lag som Färjestad. Vi måste vara mycket rejälare i egen zon, sa Brynäs tränare Magnus Sundqvist inför tredje perioden.

Riktigt så blev det inte. Den tredje periodens första sex minuter och 21 sekunder gick helt utan avblåsning och den första avblåsningen som kom var en Brynäsutvisning. Gästerna drog på sig totalt tre stycken tvåminutare i slutperioden vilket störde deras chanser att ta sig in i matchen. Inget av lagen gjorde några mål men Färjestad hade några bra chanser, inte minst när Daniel Viksten bröt in med god fart på mål.

– Vi satte oss i en taskig situation innan den här perioden. Idag möter vi ett riktigt bra lag, ska vi komma ihåg. Vi är inte tillräckligt aggressiva i egen zon och då släpper vi in ettan, tvåan och fyran. Det är bara att köra på, analyserade Sundqvist i Brynäs till C More efter matchen.

Desto muntrare i Färjestad.

– Vi spelar med ett gott självförtroende och har en stolthet i det vi gör, sa Jesper Olofsson efter matchen.