Hemma
Mora
MIK
Borta
Brynäs
BIF

Viktig trepoängare för Mora - körde över Brynäs

26 februari 2019 21:25
#MIKBIF

Inför den sista akten var det likaläge mellan Mora och Brynäs i Jalas Arena på tisdagsaftonen. Väl i den tredje drog hemmalaget i ytterligare en växel och fick in fem (!) raka mål mot gästerna - och plockade därmed tre blytunga poäng i kampen för att lyfta från nedflyttningsplatsen.


Matchen i Jalas Arena på tisdagsaftonen hann knappt börja innan det ringde i nätet bakom Brynäs David Rautio. John Persson hittade fram till Michael Haga vid den högra tekningscirkeln, där norrmannen med ett distinkt avslut hittade det bortre krysset bakom Rautio.

Mora fortsatte därefter att mata på och hade bud på fler mål, men gästerna höll emot och klarade av den bastanta pressen. Därefter jämnades perioden ut, men Mora höll i sin uddamålsledning.

– Vår period är lite så där. Det är ganska hög intensitet perioden igenom, men det var onödigt att släppa in ett mål så pass tidigt. Vi ska försöka komma igen till den andra, summerade Brynäs Eric Norin i C More i pausen.

Mora inledde starkt även i mittenakten, även om Brynäs gjorde en starkare period jämfört med sin första. Periodens enda fullträff kom också genom gästerna, när Tomi Sallinen blev fri mot sin landsman Janne Juvonen och distinkt hängde in 1-1-pucken.

– Det är bara att fortsätta köra. Vi måste skjuta mer och ha mer trafik framför mål. Får vi upp puckarna och inte skjuter längst med isen kommer vi att få in några kassar och vinna den här matchen, summerade Moras Viktor Amnér i pausen.

"Förbaskat skönt"

Och det var just det Mora gjorde. Likaläget var snart ett minne blott när Haga gjorde sitt och lagets andra mål i matchen - vilket bara var början på Moras överkörning. Inom dryga kvarten hade dalalaget gått upp till hela 6-1 - när bland annat Kevin Gagné blev tvåmålsskytt - och Mora kunde plocka tre blytunga poäng i sin jakt på att lyfta sig från nedflyttningsplats.

– Förbaskat skönt. Killarna är väldigt välförtjänta av det här. Vi tar match för match och måste göra vårt; Örebro är i hysterisk form, men vi ska slåss ända in i döden. Det är det inget snack om. Vi ska göra allt vi kan, säger Moratränaren Mats Lusth efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.