Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Luleå
LHF

Luleå segrade i Norrlandsderbyt

21 februari 2019 21:40
Emil Larsson jublar efter sitt mål - hans Luleå vann till slut med 2-1 borta mot Skellefteå
#SKELHF

Norrlandsderbyt blev en tät historia där gästande Luleå gick segrande tack vare två målgivande passningar från Isac Lundeström. Längst bak storspelade målvakten Joel Lassinantti och gästerna besegrade Skellefteå med 2-1.


Hemmafansen manades på av backen Jonathan Pudas inför nedsläpp men det var bortalaget Luleå som stod för den första periodens enda mål. Robin Kovacs spräckte nollan efter att Isac Lundeström tagit sig in i offensiv zon, fått med sig försvaret djupt och droppat pucken till Kovacs. Kovacs pricksköt sedan lågt under Mantas Armalis plockhandske invid stolpen. Det blev den första periodens enda mål. Hemmalaget hade en puck i stolpen genom Albin Lundin och vann även vann skotten med 9-3, men:

– Det är ingen större fara när de har pucken men det finns lite saker som vi behöver förbättra, menade målskytten Kovacs i en intevju med C More i paus.

Skellefteåpress - men Luleåmål

Hemmalaget trampade gasen i botten och var en ribbträff och dansande puck på mållinjen ifrån en kvittering till 1-1, och det var Albin Lundin som stod för den också. Istället gjorde Luleå kvällens andra mål kort därpå genom ett mönsteranfall som avslutades när Isac Lundeström serverade Emil Larsson helt öppet läge på bortre stolpen.

– Det är ett riktigt fint anfall. Det var bara för mig att trycka till den. Det är bara att tacka och ta emot. Nu handlar det om att fortsätta ta pucken till mål och trycka dit den, sa Emil Larsson i Luleå till C More i paus.

Skellefteå öste på och fick iväg 18 skott bara i mittperioden men Lassinantti var fläckfri.

– Det är en jämn förstaperiod. Den andra börjar vi bra och får ner dom riktigt hårt. Stolpträffen - där var jag inte beredd på att jag ska få pucken och den andra tycker jag inte låter som en ribbträff, säger Albin Lundin i Skellefteå. Lundin medgav dock att pucken inte var inne när han såg reprisen.

Gästernas försvar höll undan

Skellefteå ökade pressen än mer i slutperioden. Men Luleå lyckades hålla hemmalaget stången och trots idog kvitteringsjakt fick Skelleftå bara iväg sju skott mot Joel Lassinantti. Men ett av dessa överlistade målvakten. Oscar Möller fick fritt läge framför mål och kunde med en dragning från höger till vänster till slut lyfta in en backhand bakom den storspelande burväktaren.

Luleå bärgade därmed tre tunga poäng i toppstriden.

– Det är starkt att vi kommer ner hit och tar tre poäng. Vi vågar inte spela ut på slutet men det brukar bli så på slutet där de som ligger under står för forceringen, sa Isac Lundeström till C More.

– Vi vet att Luleå är starka. Men jag tycker att vi skapar tillräckligt mycket spelmässigt för att göra mer än ett mål. Stor eloge till killarna, de krigar och kämpar. Till slut trillar de in, sa Skellefteås tränare Tommy Samuelsson till C More.

Highlights från matchen hittar du här