Luleå vann i förlängningen

16 februari 2019 21:05
Luleåspelare jublar efter mål.
#MIKLHF

En jämn och underhållande match utspelade sig i Jalas Arena under lördagskvällen. Mora och Luleå ägde var sin period i en böljande batalj, som till slut fick avgöras med förlängningsspel. Där kunde Luleå inkassera två poäng, efter ett misstag i Moras defensiva zon.

I en jämn förstaperiod så var det Luleå som tog ledningen efter fem minuter, när Niklas Olausson slog in en målvaktsretur efter försvarsslarv. Gästerna fortsatte att ligga på och hade momentum efter det, men trots detta kvitterade Mora tio minuter senare efter ett välriktat handledsskott, signerat Emil Aronsson. När Hesa Fredrik ljöd stod det 8-9 i skottstatistiken och det oavgjorda resultatet var rättvist.

Luleås målskytt var dock inte nöjd.

– Vi slarvar för mycket med puck. Vi måste hitta blad och åka mer skridskor. Det är inte katastrof, men vi kan bättre, konstaterade Niklas Olausson till C More.

Mora var bättre i andra

Det blev dock inte bättre för gästerna i mittenakten, då Mora tog ett tydligt kommando från start. Hemmalaget ledde skotten med 8-1 efter elva minuter och spenderade mycket tid i Luleås zon. När norrbottningarna väl kom till skottlägen gick de allt som ofta utanför Christian Engstrands målbur. Ett ledningsmål hängde länge i luften för Mora, men perioden förblev mållös. Mathias Bromé var likväl optimistisk inför avslutningsakten:

– Det gäller att göra de små grejerna ordentligt. Lägger vi pucken på mål och är där på returerna så gör vi några baljor till, hävade han.

Luleå avgjorde i förlängningen

Gästerna tog kommandot direkt i den tredje perioden och tryckte ner Mora i egen zon. Luleå skapade flera chanser, men när inte Christian Engstrand stod i vägen så var det stolparna som hindrade pucken att gå i nät. Det hängde länge ett ledningsmål i luften för Luleå, som till slut vann skotten i perioden med 13-3. Dock föll inga fler mål, vilket innebar förlängning. Där kunde Luleå få utdelning efter cirka tre minuter, när en helt fristående Petter Emanuelsson fick pucken rakt i slottet av en Moraspelare. Bjudningen förvaltades på bästa sätt, vilket innebar att Luleå ordnade två poäng och tog sin sjunde raka bortaseger.

– Det var en svängig match. Vi spelar inte som vi vill, men vi krigar till oss de här två poängen, säger en nöjd Joel Lassinantti tiill C More.