Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Mora
MIK

Lindqvist signerade kontrakt och levererade

2 februari 2019 18:12
Fem Färjestadsspelare firar ett mål i sina gröna tröjor. De är glada och står med ryggen tätt intill sargen.
#FBKMIK

Michael Lindqvist signerade inför matchen en kontraktsförlängning till och med säsongen 2020/2021 med Färjestad. När matchen sedan var igång satte han två kassar och visade varför värmlänningarna vill ha honom kvar.


I en mållös förstaperiod var det Färjestad som hade det mesta av spelet. Laget vann skotten med 14-5 i perioden och bland annat Michael Lindqvist hade lägen som hade kunnat resultera, framförallt i numerärt överläge.

– Helt okej ändå, vi växer in i det mer och mer. Vi borde gjort något mål i första, sammanfattade Lindqvist till C More, som inför nedsläpp alltså skrev på en kontraktsförlängning med Färjestad till och med säsongen 2020/2021.

Mora hade lägen de också när de lurade på att skapa spelvändningar, men utan resultat.

I andra periodens inledning var det på just en spelvändning som Färjestad till slut tog ledningen. Axel Ottosson spelade fram Alexander Reichenberg som direktsköt in 1-0.

Matej Stransky spelade fram John Persson som kvitterade till 1-1 efter halva perioden, och efter det var Mora det spelförande laget.

– Vi hamnar i rejäl press, men efter vår time out får vi upp spelet igen. Förhoppningsvis startar vi tredje bättre än andra, då blir det sevärd och rolig hockey, sa John Persson till C More.

Skyttekungen klev fram

Ställningskriget fortsatte i tredje som blev en riktig nagelbitare med en tydlig segerhjälte.

Han heter Michael Lindqvist och signerade innan nedsläpp en kontraktsförlängning med Färjestad fram till och med säsongen 2020/2021. Efter att Niki Petti dragit på sig ett matchstraff för Mora satte Lindqvist 2-1 i numerärt överläge.

Men Mora stod upp riktigt bra matchen igenom. Mathias Bromé fick in kvitteringen efter tolv minuters spel och det var fortsatt ovisst.

Med lite mer än tre minuter kvart fick Färjestad straff och fram klev Lindqvist. Han avslutade elegant fram till 3-2 vilket inte Mora lyckades resa sig ifrån.

– Mora är bra, en jämn match, och vi hade problem i långa stunder. Men skönt att vi kunde vinna, sa hjälten till C More.

– Tråkigt, för vi gör en jäkla bra match tycker jag. Olyckligt matchstraff där, den är dålig att ta. Men vi bjuder Färjestad på en bra match och krigarinsatsen är det inget fel på, sammanfattade Moras tränare Mats Lusth.

Här hittar du highlights från matchen.