Luleå
LHF

Luleå vann målfesten i Mora

30 december 2018 17:35
Niklas Olausson till vänster och Einar Emanuelsson till höger ler och firar ett mål med ryggen mot sargen.
#MIKLHF

I det tredje mötet för säsongen mellan Mora och Luleå fick vi se hela elva mål. Luleå var vassast med sina sju fullträffar och flera spelare visade upp en sprudlande offensivlusta, däribland Einar Emanuelsson.

Mora kom till matchen med fyra raka hemmasegrar. Senast laget mötte Luleå vann Luleå med klara siffror och Mora sköt endast 11 skott på mål. Den siffran klarade dalalaget av ganska snabbt i den här matchen, men det var Luleå som tog ledningen genom Robin Kovacs, efter ett misstag i egen zon av Mora.

Gästerna hade sedan bud på mer, men Mora kvitterade med bara 16 sekunder kvar av första perioden. Sebastian Hartmann styrde in pucken från nära håll.

– Jätteviktigt, skönt att vi får ett sådant grismål. Vi spelar bra men får inte in puckarna mot mål som vi vill, sa Moras Oskar Svanlund till C More i pausen.

Luleå startade andra perioden starkt och hade det mesta av spelet. Mora fick chansen i numerärt överläge halvvägs in, men då var det Luleå som kontrade in 1-2 genom Jonas Berglund. Men under samma utvisning kvitterade Mora, Mattias Bromé på en retur.

Luleå återtog ledningen en stund senare. Detta genom en snabb spelvändning som såg ut att rinna ut i sanden, men Niklas Olausson vallade in pucken via en Moraspelare. Smart drag av den rutinerade Olausson fram till 2-3.

– Målet var ren tur, jag försökte passa in den framför mål, sa Olausson till C More.

Målen fortsatte trilla in i rask takt

I tredje perioden ökade Luleå på i spel fyra mot fyra genom Einar Emanuelsson precis i inledningen. Strax därefter spelade gästerna fem mot tre och brodern Petter Emanuelsson pricksköt in 2-5. En mardrömsstart för Mora som ju skulle in och jaga kvittering.

Michael Haga fick in 3-5 några minuter senare, men Luleå replikerade snyggt fram till 3-6 genom Einar Emanuelsson igen.

Det var mycket utvisningar och målen trillade in i tät följd. Bromé satte sitt andra för matchen fram till 4-6, men efter det stängde Luleå matchen. Olausson fastställde slutresultatet till 4-7 med sitt andra mål i matchen. Han noterades för två mål och en assist, men Einar Emanuelsson var alltså snäppet värre med två mål och två assist.

– Vi hade väldigt bra utdelning, kul med sådana matcher. Det är alltid viktigt att ta tre poäng, speciellt på bortaplan, sa Einar Emanuelsson till C More.