Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Lundqvist fick sista ordet: "Segern värmer lite extra"

28 december 2018 21:46
Frölundas Joel Lundqvist i vit tröja ler efter att ha gjort mål. Han tar emot jublande gratulationer av Rhett Rakhshani på ena sidan och på andra sidan är Max Friberg nästan framme för att gratulera.
#SKEFHC

Som vanligt fick vi se en tempo- och kampfylld match mellan Skellefteå och Frölunda. Spänning in i det sista där gästernas lagkapten till slut fick titulera sig matchvinnare.


Matcherna mellan Skellefteå och Frölunda brukar vara oerhört täta, och det här blev inget undantag. Första perioden var mållös länge, men i slutet slog Frölunda till med två snabba kassar.

Gustav Lindström sköt 0-1 efter 17:59 med ett direktskott i numerärt överläge och bara 22 sekunder senare satte unge Lucas Raymond 0-2 med sitt första SHL-mål.

– Det var riktigt roligt. Det gick fort, jag försökte bara få den i sidled och mot mål och så gick den in, sa en lycklig Raymond till C More i pausen.

Jobbigt läge för Skellefteå med två så snabba mål emot i slutet av första, men hemmalaget tog sig i kragen. Robin Alvarez har varit glödhet på sistone och gjorde mål igen fram till 1-2. Därefter kvitterade Joakim Lindström och Skellefteå var riktigt på gång. Men då stack Frölunda upp och återtog ledningen genom Ponthus Westerholm med ett par minuter kvar av perioden, 3-2.

"Det finns en historik mellan oss"

Tredje perioden blev kampfylld. Skellefteå jagade efter kvittering, men Frölunda höll jämna steg. Med drygt sju minuter kvar klev gästernas lagkapten fram och satte 2-4 vilket skulle visa sig bli matchavgörande. För även om Andreas Wingerli fick in 3-4 med 48 sekunder kvar och skapade dramatik spå kom inte Skellefteå ikapp.

Lundqvist kunde istället sätta även 3-5 i öppen kasse och säkra Frölundas femte raka seger.

– Segern värmer lite extra. Det finns en historik mellan oss och man bygger upp en anspänning innan matchen. Vi känns stabila men det är en jämn match, sa Lundqvist till C More efer matchen.

Se highlights från matchen här.