Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Färjestad
FBK

Slutspelsstämning när Frölunda vann första ronden

23 november 2018 21:25
#FHCFBK

Det bjöds på så kallad slutspelshockey i ett fullsatt Scandinavium under fredagen när Frölunda och Färjestad gjorde upp i rond ett. Det bjöds på vassa målchanser, snygga räddningar och en hel del känslor när hemmalaget tog tre poäng.


Frölunda fick en flygande start inför ett kokande Scandinavium och tog snabbt ledningen med 2-0. Först gjorde Patrik Carlsson mål i sin 200:e match i Frölundatröjan - i powerplay. Minuten senare utökade Tim Söderlund efter att ha lämnats fri framför Markus Svensson. Gästerna arbetade sig sedan in i matchen och det bjöds på en högklassig hockeyunderhållning inför ett fullsatt Scandinavium - med både snygga målchanser och vassa räddningar från båda håll.

– Vi är inte alls med från start. Vi vet vad vi har att vänta men på något vis är vi inte redo. Efter powerbreak börjar vi hålla i puck och hålla den djupt. Första minuterna markerar vi samma spelare, kollar inte bakom ryggen och räknar fel i hemgångarna, det är slarvigt, sa Färjestads Jesper Olofsson till C More efter den första perioden.

Det var Färjestad som kom ut hårt i mittenakten och gästerna fick tidigt chansen att putsa till siffrorna i numerärt överläge. Men det ville sig inte för värmlänningarna, istället kom reduceringen drygt två minuter efter att Frölunda blivit fulltaliga. Michael Lindqvist hittade Martin Johansson som smällde in pucken för gästerna. Trots att de riktigt farliga målchanserna avtog något i den andra perioden var det stort underhållningsvärde på matchen, som bjöd på tuffa närkamper och böljande spel.

– Jag tycker vi slarvar i den här perioden, vi släpper till lite för mycket, blir utspridda och ger dem lite för mycket ytor, sa Joel Mustonen till C More.

"Vi ska göra det bättre imorgon"

Inför den tredje perioden sa Roger Rönnberg till C More att de behövde göra ett mål till och inte spela för mycket på sin ledning. Rhett Rakhshani svarade genom att göra sitt första mål i Frölundatröjan drygt en och en halv minut in i den tredje perioden. Ryan Lasch punkterade sedan hockeyunderhållningen med mindre än fem minuter kvar av matchen och Färjestad orkade inte hela vägen. Värmlänningarna får dock chans till revansch redan imorgon när de båda lagen möts i Löfbergs Arena.

– Vi gör en dålig första, vi kommer inte ut som vi vill och de får två snabba på oss. Andra spelar vi mycket bättre, sen får de ett snabbt i tredje också och det blir jobbigt för oss. Inte en jättebra insats av oss och vi ska göra det bättre imorgon, sa Michael Lindqvist till C More efter matchen.

Se highlights från matchen här.