Viktiga poäng för Rögle - bortabesegrade Örebro

15 november 2018 21:20
#ÖRERBK

Rögle fortsätter att imponera i SHL och den fina formen är intakt. Under torsdagen kom tre nya viktiga poäng in på kontot när man besegrade Örebro i Behrn Arena med 4-1.

Det var ett taggat Örebro som kom ut till spel i hemmamötet med Rögle. Hemmalaget tog kommandot i spelet och kom till många avslut och satte Ville Kolppanen på prov i Röglekassen.

Gästerna låg dock tätt i sitt försvarsspel och satsade på omställningar. Det var också på en kontring som Kodie Curran stack iväg och fri med Stefan Steen blev han upphakad, med straff som följd. En straff han själv tog tillvara på kyligt värre fram till 0-1.

Matchstraff på Weinstock

Rögle startade den andra perioden starkt och hade bud på ännu ett mål innan Örebro växte in i matchen igen - mycket tack vare sin förstaformation som ledde laget framåt. Men efter en huvudtackling av Marcus Weinstock på Ted Brithén med matchstraff som följd så fick Rögle chansen med en man mer i fem minuter, och då satt 0-2 i nät. Lucas Elvenes serverade Taylor Matson som enkelt skickade in pucken i nät.

I samma powerplay skulle dock Rögle slarva. Daniel Widing tappade pucken och Taylor Spink fick läget han behövde för att knäppa iväg ett hårt handlesskott fram till 1-2.

Örebro försökte i den tredje perioden att komma tillbaka i matchen. Och man hade en del fina chanser, men avsluten var något uddlösa och inte ens i powerplay funkade spelet.

Istället skulle Rögle punktera matchen i tom bur där man satte både 1-3 och 1-4 genom Linus Sandin och Kodie Curran.

– Vårt målskytte är torrt just nu. Det handlar om att knäppa dit chanserna när man får dom. Det är svårt att vinna matcher när man bara gör ett mål, sa Niklas Sundblad i Örebro till C More efter matchen.

Kolla in highlights från matchen på SHL Play!