Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Malmö och HV71 fortsätter sin kamp

23 januari 2018 11:30
#MIFHV71

I fredags bjöds vi på målkalas och en tät och tuff drabbning i Kinnarps Arena. Nu ska Malmö och HV71 göra upp ännu en gång. Denna gång i Malmö Arena och återigen är det viktiga poäng på spel.


Formkollen

Efter en formidabel formkurva för Malmö har laget nu börjat tappat farten. Sex raka segrar har förvandlats till tre raka förluster och närmast blev det en poäng efter att man förlorat den svängiga fredagsmatchen mot HV71 med 5-4 efter förlängning.

De tre raka förlusterna har gjort att Malmö tappat lite fart i sin kamp på att nå upp till en av de sex direktplatserna till kvartsfinal.

Men nu är det snabbt läge till revansch då det åter är HV71 som står på andra sidan isen. HV71 som precis som Malmö slåss om att bli ett av de sex åtråvärda första lagen i tabellen. Lagen ligger just nu på samma poäng, så det är lätt att förstå att tisdagens tre poäng är av stor vikt för båda lagen.

Fomrkurvan för HV71 är liknande Malmös. Segern i fredags bröt en tre matcher lång förlusttrend, och frågan är om det bara var en tillfällighet eller om HV71 har hittat tillbaka till det vinnande spåret?

Läget i lagen

Hos Malmö var inte Christopher Nihlstorp, Niklas Arell, Erik Andersson, Max Görtz, Carl-Johan Lerby och Erik Forssell med senast.

Hv71 har en hel del långtidsskador. Kristofer Berglund, Dylan Reese och Alexander Ytterell är alla borta resten av säsongen. Vidare saknades också Isac Brännström, Sebastian Wännström, och Linus Söderström.

Notera att

  • Både Malmö och HV71 har plockat mer poäng på bortaplan än hemma denna säsong.
  • Daniel Zaar i Malmö har gjort poäng i sex av lagets nio senaste matcher.
  • Victor Ejdsell i HV71 har gjort åtta poäng på lagets fem senaste matcher.
  • Malmö har fyra raka hemmasegrar mot HV71.
  • Köp biljetter till matchen här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFHV71.