Hemma
Växjö
VLH
Borta
Linköping
LHC

Ny Växjöseger mot Linköping

20 januari 2018 18:36
#VLHLHC

Växjö visade ännu en gång varför man toppar tabellen i stor stil. Den här gången var det Linköping som fick se sig besegrat i en jämn match.


Vi fick sen en jämn förstaperiod där ett effektivt Växjö tog med sig en 2-0-ledning in i paus. Först gjorde Brendan Shinnimin mål efter att ha fått pucken mitt i slottet med fart och kunde med ett dragskott göra 1-0. Innan perioden var över hade Robert Rosén petat pucken förbi Jonas Gustavsson och gett hemmalaget en 2-0-ledning.

– Jag tycker det är en jämn period och det är skönt att vi tar vara på våra chanser på ett bättre sätt än dem, sa Robert Rosén till C More efter första perioden.

I andra perioden tog Växjö över rejält och var det klart bättre laget. Bland annat såg vi ett friläge för Elias Pettersson som Jonas Gustavsson i Linköpingsmålet klarade tack vare en fin aktion med klubban. En fin öppnande passning från Joel Persson var det som gjorde att Elias Pettersson fick det friläget. Trots fina 20 minuter från Växjö slutade mittenperioden mållös och vi gick in i den tredje akten med fortsatt 2-0 till Växjö.

Där kunde Linköping ta sig tillbaka i matchen något och efter sju minuter reducerade östgötarna genom Andrew Gordon. Ett bra skott från Gordon över Viktor Fasths axel. Men idag var serieledande Växjö något nummer för stort för Linköping, som inte kom närmare än Gordons reducering. Istället kunde med knappa sju minuter kvar Tuomas Kiiskinen kliva in från sidan och tätt framför Gustavssson, målvakten, lägga in 3-1 för Växjö. Växjös tränare Sam Hallam var dock inte helt nöjd med dagens insats.

– Det är okej. Det kan straffa sig när man inte får utdelning, vilket var ett problem under delar av matchen. Det var mindre marginaler än vad det såg ut som därute. Jag tycker det var jämnt hela matchen, sa Hallam till C More.

Ännu mer kritisk till det egna lagets insats var som väntat det förlorande lagets tränare Dan Tangnes.

– Just nu tycker jag vi själva är vår mardrömsmotståndare. Vi tummar på några saker och det blir vi straffade för. Vi måste bli lite mer konsekventa i spelet utan puck. stundtals är det bra men vi måste få till en jämnare insats över 60 minuter, sa Tangnes till C More.