HV71 segrare i målrik fredagsunderhållning

19 januari 2018 21:24
#HV71MIF

Underhållningen gick knappast att klaga på när HV71 drabbade samman med Malmö på fredagsaftonen. Det var en konstant tempostark, chansrik och intensiv tillställning där till slut HV71 gick segrande och kunde bryta Malmös starka bortasvit.

Redan vid första nedsläpp sattes tonen för vad som skulle bli en mycket underhållande historia i Kinnarps Arena. Lagen kom i snabba men, till en början, relativt ofarliga anfall och det dröjde dryga fem minuter innan det tog fart på riktigt och den första farligheten uppstod. Anton Bengtsson var något av en förgrundsfigur i hemmalagets offensiva räder och hade uppemot tre klara målchanser mot gästernas burväktare Oscar Alsenfelt under perioden.

Knappt halvvägs in i akten skulle målskyttet öppnas - och det genom gästerna. I efterdyningarna av ett boxplay vann Axel Wemmenborn pucken bakom offensiv förlängd blålinje innan han serverade en distinktskjutande Frederik Storm i slottet. Trots flera vassa målchanser åt bägge håll mot slutet blev Storms mål det enda vi tog med oss in i paus.

Vilan mellan akterna skulle knappast göra att tempot och intensiteten tonades ner till den andra. Tvärtom. Det hade inte ens gått en minut innan måljubel åter skulle utbryta när Stephen Elliott vandrade in bakom förlängd mållinje och serverade Lawrence Pilut mellan tekningscirklarna. Skottet satt högt bakom Oscar Alsenfelt och var bara början på en målrik och fartfylld tjugominutare. Lagen turades om att dominera och föra spelet efter varje gång man fick in en fullträff, men det var också då som motståndet kontrade och fick utdelning. Sju minuter in i perioden prickade Rhett Rakhshani in 2-1 med ett rappt handledsskott och mitt i efterföljande Malmöpress var det istället hemmalaget som klev fram och satte kvitteringen genom Bill Sweatt.

"Ingen drömperiod för coacherna"

Underhållningsvärdet gick knappast att klaga på då det bjöds på snabba anfall, vackra målvaktsingripanden och dessutom ytterligare två mål innan periodsignalen ljöd. Bill Sweatt noterades för sitt andra för kvällen i spel fem mot fyra – och tre minuter från slutet dunkade Malmös Tobias Ekberg in karriärens första SHL-mål med ett slagskott från blålinjen.

– Det är väldigt böljande. Vi slarvar - och även HV bjuder på mycket. Det kanske inte är någon drömperiod för coacherna, men det är rätt kul att spela när det böljar så mycket fram och tillbaka, summerade Ekberg i C More i pausen.

Även om den tredje perioden bjöd på färre mål, var den minst lika chansrik. Tre och en halv minut in kom 4-3 när Erik Andersson stänkte in sitt första mål för säsongen på ett friläge efter en fin skarv av Oscar Sundh. Mötet fortsatte att svänga och ju längre perioden löd, desto längre anfall fick gästerna i jakten på sin kvittering. När Peter Andersson tog timeout och plockade Oscar Alsenfelt med dryga minuten kvar skulle till slut utdelningen komma för skåningarna. Fredrik Händemark vann tekningen innan Nils Andersson skickade in 4-4 genom trafiken framför HV-keepern - vilket betydde att den målrika tillställningen skulle avgöras i en förlängning.

Väl där var det HV för hela slanten när Kevin Stenlund slutligen fick bli matchhjälte när han elegant serverades av Martin Thörnberg.

– Det svänger ju fram och tillbaka hela matchen, helt klart. Men det är surt att vi inte tar tre poäng. Vi skapar tillräckligt när vi får tryck på dem - det är det positiva. Men jag tycker att vi är för svaga i egen zon, där de får instick som blir alldeles för farliga, summerade HV71:s tränare Johan Lindbom i C More efter slutsignalen.

Därmed bröt Jönköpingslaget sin tre matcher långa förlustrad - samtidigt som man bröt Malmös sju matcher långa segersvit på bortais.