Kovacs hjälte för Luleå i tät match

13 januari 2018 17:50
#LHFRBK

Det var tätt från första nedsläpp till slutsignal när Luleå vann mot Rögle med 2-1 efter förlängning. Robin Kovacs blev stor matchhjälte för hemmalaget med ett läckert avgörande i förlängningsspelet.

Rögle fick chansen i bortamötet mot Luleå att sätta tonen omgående då man tidigt i matchen fick spela fem mot fyra i fyra minuter. Men spelet fick man inte att stämma och den inledningen satte något av tonen i den första perioden som var relativt chans- och tempofattig. Två puckar var dock i nät - men inget godkänt mål.

Johan Harju fick en en pucke för Luleå, när domaren redan blåst av och Bryan Lergs puck för Rögle kom i nät sekunden efter att första periodens slutsignal ljudit.

– Ett sömnpiller till match, sa Daniel Widing i Rögle till C More.

Mycket bättre fart i mittperioden blev det inte där båda lagen stängde ner varandras ytor på ett effektivt sätt. Det blev mer en kamp än ett skönspel, där Luleå ändå tog över det mesta av puckinnehavet. Det var också efter ett långt anfall som 1-0 skulle komma. I en tilltrasslad situation framför mål lyckades Johan Harju peta in pucken under Ville Kolppanen.

Läckra mål i Coop Norrbotten Arena

Luleå såg ut att ha bra kontroll på händelserna i den tredje perioden men Rögle stretade emot på ett imponerande sätt och kom också mot slutet att få till långa anfall i Luleåzonen. Det resulterade då Kevin Gagné på eget manér vispade in en backhand i krysset fram till 1-1.

Matchen till förlängning och där fick Luleå nytta av att kaptenen Niklas Olausson var tillbaka i laget. En smörpass från egen zon friställde Robin Kovacs som på ett läckert sätt lyfte in 2-1 pucken i nättaket för att fastställa Luleåsegern.