Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Luleå vill upp i tabellen - formstarkt Rögle gästar

13 januari 2018 10:00
#LHFRBK

Efter tre raka förluster fick Luleå återigen jubla då man senast straffade Malmö på bortaplan. Nu väntar nästa motståndare från Skåne när formstarka Rögle kommer på besök i Coop Norrbotten Arena.


Formkollen

Luleå har en förmåga av att leverera i klump. Förlorar man så gör man det ett flertal matcher i rad. Vinner man, så gör man det i flera matcher i rad. Sedan 28 oktober så har Luleås facit varit fyra segrar följt av tre förluster, tre segrar, tre förluster, fyra segrar och tre förluster.

Nu blev det seger senast mot Malmö och den tre matchers långa förlustsviten bröts, och frågan är om trenden håller i sig och vi nu får se Luleå starta en ny vinnande trend.

För motståndet väntar ett formtoppat Rögle som vunnit fyra av sina fen senaste matcher. Faktum är att Rögle inte haft en bättre trend under årets säsong än vad man har just nu. Segerraden har också gjort att Rögle har lämnat jumboplatsen i tabellen till Karlskrona.

Dock har samtliga fyra segrar på sistone kommit på hemmais, och bortaspelet måste höjas om Rögle ska klättra än mer i tabellen. På bortaplan har Rögle endast tre segrar på 17 försök. En av dessa segrar var i höstas mot just Luleå.

Ett speciellt möte i Coop Norrbotten Arena lär det också bli för Rögles huvudtränare Cam Abbott som har flertalet säsonger bakom sig som spelare i Luleå Hockey.

Läget i lagen

Luleå har stora skadeproblem i laget då Daniel Sondell, Joey Hishon, Patrick Cehlin, Niklas Olausson och Jan Sandström saknades senast. Mot Malmö tvingades dessutom Jonas Berglund att kliva av. Återstår att se om någon av dessa är med mot Rögle.

Ljusare är det för Rögle som inte hade Filip Karlsson, Jesper Williamsson och Daniel Sylwander med senast.

Notera att

  • Lagens två tidigare möten i år har slutat med bortaseger.
  • Sebastian Collberg i Rögle gjorde mål senast. Hans första sedan 14 november.
  • Emil Larsson i Luleå har gjort 15 mål. Redan tangerat med vad klubbens bästa målskytt hade ifjol.
  • Luleås Oscar Engsund är seriens flitigaste tacklare.
  • Köp biljett till matchen här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFRBK.