Hemma
Linköping
LHC
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs tystade Linköping - överlägsna i första ronden

18 mars 2017 20:25
#SMslutspel2017

Linköping hade dukat upp för slutspelsstart i Saab Arena, då kom Brynäs dit och sabbade festen. Jesper Jensen slog till med två tidiga mål och banade väg för Brynässeger med hela 0-6.


Överkörning - det var ordet för kvällen i Saab Arena och hemmapubliken skulle tvingas uppleva en tung start på slutspelet. Brynäs gick ut på bortaisen, snodde åt sig pucken i första bytet och med 27 sekunder spelat sköt Jesper Jensen ledningen i nät. Samme Jensen bombade med klockan på 5.03 in tvåan i numerärt överläge och då hade Brynäs även hunnit med att missa ett par stora chanser.

Linköping var rejält i gungning, men ju längre perioden led lyckades östgötarna spela upp sig. Offensivt hade även laget en trippelchans där Ken Andre Olimb bland annat prickade ribban. Åt det andra hållet svarade Marcus Högberg för en mycket vass räddning på Oskar Lindbloms kontringsförsök, men målvakten blev kort därpå överspelad. Efter att Linköping pressat bort sig i mittzonen kunde Daniel Mannberg stänka dit 0-3 för Brynäs och gästerna gick till vila i klar ledning.

"Blev halvförbannad på fansen - ville tysta dem"

Till mittperioden skiftade Dan Tagnes på målvaktsposten hos Linköping, men Jacob Johansson fick sämsta tänkbara start mellan stolparna. För efter bara 1.30 tappade Vilmos Gallo puck vid egen blålinje och Lukas Kilström straffade det misstaget med att sätta fyran. En bit in i perioden slog sedan Jesper Boqvist in 0-5 i röran framför Johansson och Linköping valde då att ta timeout. Något direkt effekt fick inte det, utan Brynäs fortsatte att rada upp chanser och Ponthus Westerholm var mycket nära i powerplay.

Linköping höll dock tätt och östgötarna hade även ett skott i virvet genom Emil Sylvegård. Samma målram satte i upptakten av tredje stopp för Kevin Clark, som vispade till med en mäktig backhand. Slutperioden innehöll flera riktigt heta chanser för båda lagen, men det var som tidigare Brynäs som fick utdelning. Lagkapten Jacob Blomqvist fullbordade i slutminuten utskåpningen och Brynäs vänder hem till Gävle med 0-6 och ledning i matchserien.

– Det var roligt med bra tryck på läktarna. Man blev lite halvförbannad på fansen och ville tysta ner dem. Skönt att kunna göra det också och att ta den första matchen, förklarade Linus Ölund efter vinsten i C More.

Nästa match:

  • Brynäs-Linköping, Mån 20 mars 19:00