Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Skellefteå
SKE

MODO ska sänka ytterligare ett topplag

8 januari 2016 15:15

MODO ser framåt efter att äntligen ha vunnit igen. Segern kom mot inga mindre än serieledaren Frölunda på bortaplan och på lördagen kommer tabelltvåan Skellefteå på besök i Fjällräven Center.


Formkollen

Efter bara två poäng på sju matcher fick MODO ordning på grejerna senast mot Frölunda. Serieledaren besegrades med 4-3, på bortaplan dessutom. Det var MODO:s allra första trepoängare borta den här säsongen.

Skellefteå har vunnit fem av de sex senaste matcherna. Den senaste matchen vann laget mot Brynäs med säkra 3-0.

Frölunda-MODO 3-4 Skellefteå-Brynäs 3-0
MODO-Luleå 2-3 Färjestad-Skellefteå 2-3
Örebro-MODO 2-1 Skellefteå-Frölunda 2-3
Växjö-MODO 3-4 ÖT Skellefteå-Djurgården 5-2
MODO-Malmö 2-5 Örebro-Skellefteå 2-3

Läget i lagen

MODO:s Nichlas Torp och Byron Ritchie har varit skadade en längre tid och saknades även senast. Den förstnämnde är närmare en comeback.

Skellefteå saknar långtidsskadade Janne Pesonen och Sebastian Aho som ådrog sig en skada under uppladdningen inför JVM. Aho tränar på is, men har enligt uppgift ungefär en vecka kvar till spel.

Skellefteås JVM-spelare Marcus Pettersson och Axel Holmström är tillbaka i Västerbotten, men tränaren Hans Wallson avvaktar med besked om ifall de spelar mot MODO eller inte.

MODO:s Carl Grundström anslöt till laget direkt i Göteborg och var med redan på onsdagen mot Frölunda.

Notera att:

* Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen. Då vann Skellefteå med 5-3.

* Skellefteå har inte jobbat övertid på 14 matcher.

* MODO spelade starkt i fem mot fem mot Frölunda. Två av göteborgarnas mål kom i numerärt överläge. Det sista kom i spel med lika manskap på isen, men då var det bara 22 sekunder kvar.

* Gustav Possler var het och gjorde det matchavgörande målet.

* Skellefteå har vräkt in mål i matcherna mot MODO den här och förra säsongen. Under fjolåret gjorde de 29 mål på fem matcher och i den enda under nuvarande säsong blev det alltså fem. 34 mål på sex matcher ger ett snitt på 5,67 mål per match.

* Erik Forsell var förra säsongen en alldeles egen skräckmotståndare för MODO. Han gjorde på fem matcher smått osannolika elva poäng, varav sex mål. Även Adam Pettersson var lyckosam i de matcherna med nio poäng (två mål).

Citaten

– Det finns inga omöjliga uppdrag. Vi har spelat många bra matcher mot bra lag. Förbereder man sig bra kan man få ett bra resultat, sa MODO-tränaren Andreas Johansson efter segermatchen mot Frölunda.

– Sedan vi mötte dem senast har de bytt tränare och gjort om en del i truppen och de kommer säkert boostade från vinsten i senaste matchen. Det är ett norrlandsderby som säkert kommer bli fyllt av kamp. Vi ser fram emot den här matchen. Det kommer säkert att bli en häftig tillställning då vi vet att vi kommer att ha många fans på plats. Det får oss att tända till, säger Skellefteås tränare Hans Wallson till klubbens hemsida.