Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Kvartsfinal: Heta känslor väntas i Saab Arena

12 mars 2015 15:15

Efter en vecka fylld av träning, finslipning och taktiskt drillning går nu tabellfyran Linköping in i årets slutspel. På andra sidan isen står ärkerivalen och tabellfemman HV71.


I den sista omgången av SHL var de stora frågorna vilka lag som skulle placera sig på platserna som ledde till hemmaplansfördel i slutspelet. Ett av lagen som segrade i sista omgången och knep en av de åtråvärda platserna topp fyra, var Linköping. Linköping som går in i slutspelet under fredagskvällen när HV71 kommer till Saab Arena.

– De är ett riktigt bra lag, dem hade en liten dipp nu på slutet av säsongen men det har varit tuffa matcher hela säsongen mot dem. Vi har ganska bra statistik mot dem men det kommer bli tuffa matcher och det ska bli kul att komma igång, säger Broc Little i Linköping till klubbens hemsida.

Little som vann skytteligan i SHL och som nu har pressen på sig att fortsätta leverera även i slutspelet. Och det är något som krävs om Linköping ska lyckas gå så långt som man vill denna säsong.

– Jag tror vi kan gå hela vägen! Vi måste självklart spela vår bästa hockey men vi har visat flera gånger både offensivt och defensivt att vi är ett bra lag. Om vi kan få allt att stämma så tror jag vi har en minst lika bra chans som alla andra, säger Little.

Statistiken talar för Linköping

Broc Little och hans mannar får bära på favoritskapet inför kvartsfinalen mot HV71. Man kom inte bara före i tabellen och har på så vis hemmaplansfördel, man har också den bästa inbördes statistiken.

Under lagens fem möten i serien så vann Linköping fyra av dessa. Noterbart är att HV71 vann premiären i SHL när dessa båda möttes men sedan har LHC tagit fyra raka segrar. Även om seriespel och slutspel är två helt olika saker.

"Det kommer att vara avgörande"

HV71 har precis som Linköping laddat i över en veckas tid på att få komma igång med kvartsfinalspelet och man har varit en laddad grupp på träningarna som har varit, och enligt sportchefen Johan Hult har HV71 det som krävs för att gå segrande ur kvartsfinalstriden.

– Vi måste vara på topp för att kunna rubba Linköping, men vi vet om att om vi har fokus på vårt eget lag och vårt eget spel så kommer det att fälla avgörandet till vår fördel, säger han i HVTV.

HV71 hade under slutdelen av säsongen en lite tyngre svacka där resultaten inte studsade lagets väg. Ett visst mönster man kan hitta i förlustmatcherna är att i många av dessa saknades lagkaptenen Ted Brithén. Det är med andra ord ingen överdrift att påstå att kaptenen betyder otroligt mycket för sitt lag.

Brithén är nu fullt frisk och redo för slutspel och det är något HV71 gläds åt samtidigt som Linköping får något att se upp med.