Kvartsfinal: Linköping vann underhållande match

13 mars 2015 20:54

Linköping tog hem rond ett efter att ha besegrat rivalen HV71 med 3-2 i en mycket sevärd match. Jakub Vrana blev matchhjälte med sina två mål och Linköping har nu kopplat greppet om matchserien.

Rivalmötet mellan fyran Linköping och femman HV71 i SHL inleddes med några rejäla tacklingar. Det märktes tydligt att lagen är rivaler då båda lagen ville sätta sig i respekt redan från start. Totalt bjöds publiken i Saab Arena på 18 tacklingar i den första perioden.

I målväg skulle hemmalaget ta ledningen efter drygt fem minuter. Broc Little hittade Nichlas Hardt som via en HV71-spelare hittade nätet och 1-0 till Linköping.

HV71 skulle dock reducera och det var en bekant spelare för Linköpings supportrar - nämligen Andreas Jämtin. Efter en delikat passning från Kristoffer Berglund kunde Jämtin, som var parkerad framför kassen, sätta dit 1-1.

– Sammantaget tycker jag att det är godkänt från oss. Jag hör buropen från läktaren, och det är underbart. De kanske inte gillar mig, men på något sett berör jag dem, sa HV71:s Andreas Jämtin i C More.

Linköping inledde den andra perioden i powerplay och fick även en ny chans i numerärt överläge efter att David Petrasek utvisats i samma situation som Jere Karalahti hade suttit av sin. Inget av powerplay-spelen var bra, tills Jakub Vrana äntrade isen. Först snurrade han upp Teemu Laine innan han åkte sig fri, siktade in sig och satte 2-1 vid Wesslaus första stolpe.

Vrana matchvinnare

Den andra perioden var Linköpings och framförallt Vranas. För i slutskedet av perioden skulle han med sitt andra mål för kvällen göra 3-1 till hemmalaget. Ett resultat som stod sig perioden ut.

– En riktigt bra period från oss, vi gör precis som vi har sagt. Vi måste skjuta och ta vara på returen som på mitt andra mål, sa Linköpings Jakub Vrana i C More efter den andra perioden.

HV71 kom ut starkt i den tredje perioden och skulle få vittring direkt när Chris Campoli skickade en puck mot mål som via en linköpingsklubba gick i mål. Efter målet avlöste chanserna varandra åt båda håll. Micflikier träffade stolpen efter ett flygande anfall.

I slutet av perioden skapade HV71 ett visst tryck, men Linköping höll undan, vann med 3-2 och har nu 1-0 i matcher.

– Vi kontrollerar det ganska bra tycker jag. Det är ett fantastisk bra drag på läktaren som det ska vara. Vår ork kommer att avgöra det här över serien, sa Linköpings Daniel Rahimi i C More efter kvartsfinal ett.

Nästa match spelas på söndag i Kinnarps Arena med start 17.15.