Hemma
Djurgården
DIF
Borta
MoDo
MoDo

Djurgården vill ha ett bra avstamp inför slutspurten

9 februari 2015 14:07

När SHL återstartar efter uppehållet återfinns Djurgården på nionde plats med sju poängs marginal ner till kvalstrecket och det stundar direkt en hyperviktig match mot MODO på tisdagskvällen hemma på Hovet. Alla tidigare möten mellan lagen har slutat med uddamålssegrar så vi kan räkna med en ny tät drabbning.


Efter fyra raka förluster tog Djurgården en högst nödvändig seger i den sista matchen före uppehållet när Färjestad besegrades på bortaplan. Nu startar stockholmarna upp igen efter uppehållet med hemmamatch mot tabelljumbon MODO och tre poäng skulle vara välbehövliga i kampen både nedåt och uppåt i tabellen.

Sju poäng skiljer ner till Brynäs som just nu ligger på den översta kvalplatsen och det är ett avstånd som förstås Djurgården vill hålla intakt eller helst av allt utöka.

Mot Färjestad var det lagets finländska back Markus Nordlund som satte det avgörande målet i slutskedet av matchen. Det var Nordlunds blott andra mål för säsongen och Djurgården hoppas på mer av honom framöver.

Mot MODO har det blivit tre segrar på de fyra inbördes matcher som spelats hittills under säsongen. I den senaste blev det emellertid förlust och så det är ett revanschsuget lag som kommer till spel.

Djurgården brottas med en hel del skador på spelare som Mikael Samuelsson, Daniel Fernholm, Alexander Fällström och Marcus Nilson. Det är i skrivande stund oklart när de åter är klara för spel.

Kan Marcel Hossa vända skutan för MODO?

Om en seger är viktig för Djurgården är det direkt avgörande för MODO. Laget har elva poäng upp till Leksand på säker mark med lika många matcher kvar att spela så nu krävs en ordentlig uppryckning om laget ska klara sig undan kvalspel senare i vår.

MODO har på senare tid gjort klart med ett par meriterade nyförvärv som lagledningen hoppas ska lyfta laget till nya nivåer. Ett av dem är Marcel Hossa som nu anslutit till Örnsköldsvik och är redo för spel.

– De har visat intresse för mig en längre tid och när det väl blev aktuellt gick det fort. Det kommer inte bli lätt men jag är motiverad för en tuff uppgift, berättar han i en intervju i MODO Channel.

Det kommer att bli riktigt intressant när pucken släpps kl 19.00 på tisdagskvällen inför ett kokande Hovet.