MoDo
MoDo

Ullmark fenomenal i efterlängtad seger för MODO

10 februari 2015 21:17

MODO Hockey tog första bortasegern sedan i december mot Linköping när laget besegrade Djurgården Hockey på Hovet. Nyförvärvet Marcel Hossa presenterade sig direkt med ett mål och en assist. Dock skulle han överglänsas av MODO:s burväktare Linus Ullmark som var helt magisk i matchen och räddade 37 skott.

–Jag har stora förhoppningar på Marcel. Hans lina ska bli ett lok för oss och visa vägen", sa MODO Hockeys tränare Per-Erik Johnsson i C More innan matchen.

Vilket svar han fick från Hossa som bara behövde en minut och arton sekunder på sig innan han satte 1-0 till MODO Hockey på Hovet. Efter en snygg dragning lurade han en djurgårdsback och kom helt ren med Mikael Tellqvist och hittade luckan mellan benen.

Djurgården skulle dock komma tillbaka. I boxplay åkte snabbskrinnaren Steve Saviano sig fri och hittade Markus Ljung i sidled som kunde sätta kvitteringen bakom Linus Ullmark.

Den andra perioden inleddes med att MODO Hockeys Radek Smolenak träffade målramen bara efter dryga minuten. Dock blev den andra akten mållös, mycket tack vare MODO:s burväktare Linus Ullmark som stundtals var helt fenomenal.

Ullmark spikade igen

Djurgården kom ut riktigt taggad i den tredje perioden och bombarderade Linus Ullmark med skott inledningsvis. Det fixade dock Ullmark och istället för ett mål för Djurgården var det MODO Hockey som tog ledningen.

Emil Djuse trampade runt Tellqvist kasse och fick iväg en puck som på något sätt letade sig in bakom burväktaren. Marcel Hossa var med i förarbetet till målet och två poäng från honom i sin debut.

– Jag tänkte börja lite lugnt, men sen kom passen och jag fick läget och hittade luckan. Det är riktigt skönt att vi lyckades vinna på bortaplan, sa MODO Hockeys Marcel Hossa i C More efter matchen.

MODO drabbades av två utvisningar i slutet på matchen och Djurgården fick chansen i fem mot tre. De lyckades dock inte få hål på Ullmark som var fantastisk matchen igenom och räddade 37 skott i en mycket efterlängtad seger för MODO Hockey.