Hemma
Djurgården
DIF
Borta
HV71
HV71

Kan Djurgården få stopp på förlustraden?

16 januari 2015 14:33

Efter tre raka förluster för Djurgården närmar sig lagen bakom i tabellen på ett för stockholmarna oroväckande sätt. På lördagen tar laget emot HV71 på Hovet och för Marcus Nilson blir det en speciell match då han tidigare i veckan bytte klubb från just HV71 till Djurgården.


Det blev nollor i kolumnerna för Djurgården hemma mot Linköping på torsdagskvällen. Inga poäng och inga mål gjorda innebar att avståndet ner till kvalstrecket krympte och är i skrivande stund sju poäng. Marcus Nilson debuterade efter återkomsten till Djurgården och var självkritisk efteråt.

– För egen del finns det en del övrigt att önska. Jag behöver lite mer träning i benen då det varit sparsamt med spel på sistone, sa Nilson till klubbens hemsida efter matchen.

Det har varit tre täta matcher mot HV71 tidigare den här säsongen som alla slutat med uddamålsseger för det lag som spelat hemma.

På tal om Marcus, Djurgården har nu i och med Nilsons inträde i laget fem spelare med det namnet. Lagledningen lägger nog stora förhoppningar på att just någon Marcus ska kliva fram och spela huvudrollen mot HV71 vare sig han heter Ljungh, Nordlund, Sörensen, Högström eller Nilson i efternamn.

Nilson känner som sagt HV71 utan och innan efter sin tid i jönköpingslaget och Ljungh, Sörensen och Högström har alla gjort mål tidigare under säsongen mot HV71 och vet hur det går till. Blir det kanske den sista Markus med Nordlund i efternamn som kliver fram den här gången?

"Vi vill vara riktigt bra när slutspelet börjar"

HV71 kan presentera sex olika målskyttar från de tidigare mötena med Djurgården där lagkaptenen Ted Brithén är bäst med två mål varav ett var direkt matchavgörande fram till 2-1 i det första mötet. En av de andra är faktiskt Marcus Nilson som om han gör mål under lördagen under säsongen alltså gjort det både för HV71 och Djurgården mot både HV71 och Djurgården.

Tränaren Andreas Johansson ser fram emot fortsättningen och är nöjd med hur laget har tränat den senaste tiden.

– Nu kommer den viktigaste delen av säsongen och vi har en bra position när vi går in i den. Vi vill vara riktigt riktigt bra när slutspelet börjar. Det viktigaste är att anamma grundspelet så att vi kan luta oss tillbaka på det under matcherna, det är något vi kommer att fokusera på framöver, säger Johansson till HVTV.

HV71 kommer till Stockholm med ett fredagsderby mot Växjö i kroppen och det återstår att se hur det påverkar laget mot Djurgården.