Marcus Nilson bakom Djurgårdens seger mot gamla laget

17 januari 2015 21:03

Markus Ljungh och Marcus Nilson var kvällens frontfigurer på Hovet när Djurgården tog en efterlängtad seger. Ljung var allra bäst då han stod för hela fyra poäng. Att Marcus Nilson skulle vara delaktig i segern stod nästan skrivet i stjärnorna då han värvades från just HV71 förra veckan. Nilsons första period var briljant då han assisterade till 1-0 och gjorde 2-0 själv i 5-2-segern.

Djurgården inledde matchen på Hovet i ett ruskigt tempo och hade en styrning i målramen redan efter en minut och 30 sekunder av Steve Saviano. Just Saviano var i den första perioden riktigt bra och ett ständigt orosmoment för HV71.

Matchens första utvisning drabbade HV71 och den skulle bli kostsam efter att Djurgården gjort 1-0. Det var ett vackert mål, Henrik Eriksson vann pucken vid sargen, hittade Marcus Nilson som serverade Markus Ljungh som drog till direkt i krysset bakom Erik Ersberg.

Djurgården fortsatte att ösa på och gjorde även 2-0 med drygt två och en halv minut kvar av perioden. Vem det var som gjorde målet kanske inte var så svårt att lista ut?

Marcus Nilson drev in pucken i HV71:s zon och pangade dit ett slagskott i mål. Efter målet fick Nilson ett rejält jubel från publiken när han presenterades som målskytt på Hovet.

Målet innebar att Nilson stått för en ganska otrolig prestation den här säsongen då han gjort mål mot Djurgården med HV71 och nu även gjort mål med Djurgården mot HV71 på samma säsong.

– Jag vill bara komma in på isen och göra mitt jobb varje dag och vinna hockeymatcher, sa Djurgårdens Marcus Nilson till C More efter den första perioden.

Efterlängtad seger

HV71 kom ut som ett annat lag i den andra perioden, men vad hjälpte det när Robin Norell lite turligt satte dit 3-0 efter drygt fyra minuter, assisterad av Markus Ljungh. Passningspoängen var Ljunghs tredje poäng i matchen då han gjorde 1-0 själv och assisterade till Nilsons 2-0.

HV71 skapade lite tryck och längre anfall efter Norells mål, men hade svårt att få igenom skotten mot Mikael Tellqvist efter att djurgårdsspelare spelat uppoffrande och täckt flera skott.

Den tredje perioden såg ut att bli en enkel resa för Djurgården när Sebastian Lauritzen gjorde 4-0 i inledningen. Dock skulle det bli svettigt för Djurgården då HV71 reducerade både en och två gånger.

Men när Steve Saviano satte 5-2 i öppen kasse, assisterad av Marcus Nilson, med drygt tre minuter kvar var matchen avgjord och Djurgården tog en efterlängtad seger efter tre raka nederlag.

För HV71:s del var det lagets fjärde raka förlust och laget från Jönköping är inne i en tung period just nu.

– Det är ingen bra match, vi gör mycket misstag och har låg energi. Djurgården är bättre än oss och vinner rättvist idag. Det enda jag kräver är att man kommer till varje träning och match och ger allt man har, men det gör vi inte nu, sa HV71:s tränare Andreas Johansson i C More efter matchen.