Hemma
Linköping
LHC
Borta
Djurgården
DIF

Sju målskyttar bakom Linköpings storseger

28 februari 2015 18:40

Linköping HC som förlorade mot Skellefteå AIK så sent som i går kväll tog en rejäl revanch på hemmais på lördagseftermiddagen. Ett skadeskjutet Djurgården Hockey kom på besök och de fick åka tillbaka till Stockholm utan att ha lyckats överlista David Rautio i mål. Linköping genomförde matchen i högt tempo och hittade nätmaskorna bakom Mantas Armalis hela sju gånger.


Innan matchen startades betonade Linköpings Roger Melin vikten av att driva på mål och att vara starka i spelet framför mål. Således var det nog ett nöje för honom att se Kent McDonell ge Linköping ledningen i matchen. Trots att tre Djurgårdsspelare var placerade framför mål lyckades Kent McDonell skjuta två skott på Mantas Armalis där det andra skottet passerade mållinjen.

Det var tydligt att Linköpings formation med Jonas Almtorp, Johannes Salomonsson och Jacob Vrana hade vaknat på rätt sida då dessa tre vid flertalet tillfällen vaskade fram målchanser. Den hetaste målchansen var ett hårt skott i målramen, signerat Jonas Junland.

Djurgården hade det tungt och fick spela långa perioder i defensiv zon. Joakim Eriksson uttryckte tydligt sin besvikelse över lagets prestation till C More:

– Vi är för stillastående och bjuder på vida dörrar. En spelare åker och fyra spelare och gömmer sig. Linköping äter upp oss direkt när vi spelar på det här viset. I ett slutspel måste vi kunna behärska det här tempot.

Det fanns dock ljusglimtar för Djurgårdens del, fjärde formationen visade sig stundtals starka framför mål och Linköpingsförsvaret hade vissa svårigheter att få bort dem från farligt område.

Sammanfattningsvis hade Djurgården svårt att matcha Linköpings höga tempo och Linköping drog därmed iväg målmässigt i matchen. Sebastian Karlsson tog vara på en retur som en annars storspelande Mantas Armalis släppt rakt ut i banan. Jacob Micflikier kryssade genom hela Djurgårdsförsvaret för att sedan hitta nätmaskorna och Jonas Almtorp hittade krysset med ett handledsskot från mitten av tekningscirkeln.

Under den tredje perioden spelades matchen av för Linköpings del och de gjorde det genom fortsätta att göra mål. Backarna Jonas Junland och Mattias Bäckman hittade nätmaskorna och de kunde tacka sina lagkamrater för lyckad skymning framför mål. Djurgården försökte lyfta upp spelet något och Robin Norell var närmast att hota David Rautios nolla. Slutresultatet skrevs till 7-0.

– Jag vill berömma Linköping som spelar fantastiskt. Grabbarna försöker men vi kan inte matcha dem i dag, sa en besviken Hans Särkijärvi till C More.