Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Linköping
LHC

Äntligen, äntligen, äntligen för MODO

31 januari 2015 21:05

Publiken i Fjällräven Center slets mellan hopp och förtvivlan denna lördagkväll när MODO tog emot Linköping. Inte mindre än fyra gånger svängde matchen fram och tillbaka med olika ledarlag och till sist var det MODO som för fjärde gången den här säsongen besegrade Linköping. 5-3 skrevs segersiffrorna till och trepoängaren var lagets första sedan slutet av november. Efterlängtat är bara förnamnet.


Tabelljumbon MODO inledde matchen mot Linköping starkast och hade några farliga lägen mot gästernas målvakt David Rautio, men det var hemmakeepern Linus Ullmark som fick vittja sin målbur först. I ett flygande anfall serverade Nichlas Hardt lagkamraten Broc Little, som trixade in första periodens enda mål under målvakten.

– Vi måste spela tightare, det var en väldigt öppen period. Det var en bra början, tyckte målskytten Broc Little i C More. MODO:s Jonas Ahnelöv var däremot mindre nöjd med matchbilden.

– För vår del är det inte jättebra, vi kan mycket bättre än så här.

Publiken i Fjällräven Center blev därefter alldeles vimmelkantig i mittperioden, eller åtminstone antog de karaktären av tennispublik. Målen kom fram och tillbaka. 0-1 blev till 2-1 som blev till 2-3 som blev till 4-3... Publiken njöt, men Linköpings tredje målskytt Mattias Bäckman var av en annan åsikt.

– Det är inte alls bra från vår sida. Vi står still, det är en dålig period. Vi måste ta vår gubbe och kan inte bara stirra puck. Det är därför de leder, vi måste skärpa oss i egen zon och få längre anfall på dem, tyckte han i C More.

Även den sista perioden innehöll ett gäng chanser och lägen, åt båda håll, och ovissheten varade ända in i det sista. Radek Smolenaks 5-3 i tom kasse med ett par minuter kvar blev till sist precis det andrum som hemmalaget behövde och fjärde raka inbördes segern mot just Linköping var ett faktum.

Trepoängaren var precis vad MODO behövde för att få med sig både poäng, självförtroende och hopp inför uppehållet och det som komma skall därefter. Linköping däremot får fortsätta att klura på hur tusan man ska lyckas betvinga MODO.

– En match i publikens smak, efterlängtat naturligtvis. Det är en boost för oss att ta tre poäng här och gå på träning och lite go vila. Sedan lite träning och match igen, kommenterade MODO:s tränare Per-Erik Johnsson i C More.

– Lite daller i dag har det varit då och då, men vi blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Jag tycker om det jag ser.