Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Linköping
LHC

Vinner MODO Hockey fjärde raka mot Linköping?

30 januari 2015 14:13

MODO Hockeys jakt på tre poäng fortsätter när Linköping kommer på besök till Fjällräven Center på lördagen. Värt att notera är att MODO lyckats besegra Linköping i samtliga möten i SHL denna säsong. Dock är Linköping i riktigt bra form och kommer till matchen med två raka segrar i bagaget.


MODO Hockey fortsätter att jaga sin första trepoängare sedan den 29 november i matchen mot Luleå Hockey. Sedan den segern har MODO endast tagit tio poäng i SHL och är i stort behov av en fullpoängare för att minska gapet till klubbarna på rätt sida av nedflyttningsstrecket.

I nuläget har MODO Hockey 14 poäng till Leksand som parkerar över strecket och nio poäng upp till Brynäs IF som är närmsta tabellgranne för MODO. En intressant iaktaggelse angående MODO denna säsong är att laget har 18 uddamålsförluster på sina 42 spelade matcher.

I onsdagens match låg örnsköldsvikslaget under med både 2-0 och 4-1 mot Frölunda. I den tredje perioden kom laget så när som 4-3, men inte närmare än så.

Värt att notera är att MODO spelar back-to-back och möter ikväll Örebro Hockey på bortais innan laget på lördagen tar emot Linköping hemma i Fjällräven Center.

Lördagens motståndare Linköping har visat sig vara ett lag som passar MODO väl denna säsong. På lagens tre möten denna säsong har MODO kommit segrande ur striden alla tre gånger. Med den vetskapen i ryggsäcken är det ett MODO Hockey som med gott självförtroende tar emot Linköping på lördagen.

En spelare att hålla ett extra öga på i MODO Hockey är nyförvärvet under säsongen, Radek Smolenak. I matchen mot Frölunda noterades Smolenak för ett mål och en assist och möjligtvis är den rutinerade tjecken på väg att pricka formen när det som mest behövs.

Linköping starka i "special teams"

Idag blev det även officiellt att den notoriske poängsspelaren Marcel Hossa förstärker MODO Hockey resten av säsongen. Om han är spelklar till lördagens match är i skrivande stund oklart.

– Hossa är en rutinerad spelare som fortfarande är hungrig. Han är även en ledare på och utanför isen där han närmast varit lagkapten för Dinamo Riga. Vi är i en situation där vi förlorat alldeles för många matcher med uddamålet och hoppas därför att Hossa blir tungan på vågen i täta drabbningar, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet till MODO:s hemsida.

Linköping kommer fyllda av självförtroende till lördagens match mot MODO Hockey. Laget från Östergötland har två raka fullpoängare och är väl medvetna om att laget kammat hem noll segrar mot MODO Hockey denna säsong av SHL.

I laget senaste match blev det seger med 4-1 i hemmamötet mot Brynäs på torsdagen. Brynäs inledde dock matchen bäst och tog ledningen med 1-0 innan Linköping, anförda av sin lagkapten Magnus Johansson, vaknade till.

Just Johansson satte lite turligt 1-1 innan Jacob Micflikier och Jakub Vrana, assisterad av Johansson gjorde 2-1 och 3-1. Det skulle till slut bli 4-1 när Fredric Andersson gjorde mål för andra matchen i rad.

– Jag är nöjd med vår prestation, vi växer in i matchen och skapar mycket matcher. Vi borde nog ha gjort några fler mål, men vi vinner välförtjänt, säger Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid på presskonferensen efter matchen.

En faktor som kan bli avgörande i lördagens match är spel i powerplay och boxplay. Två spelfomer främst Linköping verkar trivas i då laget är SHL:s bästa lag i boxplay och tredje bäst i powerplay. Möjligtvis är det "special teams" som fäller avgörandet i lördagens drabbning.