MoDo
MoDo

Djurgården avgjorde i slutsekunderna på Hovet

9 oktober 2014 21:09

Det var en målrik och spännande match som spelades på Hovet under torsdagen. Djurgården gick ifrån till 3-1 i den andra perioden innan MODO Hockey kom tillbaka och det var helt lika inför den sista perioden. Väl där såg det ut att bli mållöst och förlängning. Men med 38 sekunder kvar av tredje perioden kunde Joakim Eriksson avgöra och göra sitt andra mål för kvällen.

MODO Hockey inledde matchen på Hovet bäst och tryckte tillbaka Djurgården i inledningen på matchen. Michael Tellqvist fick göra några bra räddningar och det skulle bli Djurgården som tog ledningen i matchen. David Rundqvist trampade förbi Mattias Ritola och serverade Steve Saviano som elegant lyfte in 1-0 med en backhand.

Men MODO replikerade genom Per-Åge Skröder som med en riktigt snygg styrning satte kvitteringen. Djurgården fick dock sista ordet när Joakim Eriksson fick pucken av en MODO-spelare och kunde sätta dit 2-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Efter några riktigt bra minuter av MODO i den andra perioden kunde Djurgården efter en lurig sargstuds dryga ut sin ledning till 3-1. Marcus Sörensen snappade upp pucken och pangade in 3-1 med ett slagskott från nära håll.

Målvaktsbytet tände MODO Hockey

Efter målet valde Anders Forsberg att byta ut Linus Ullmark till förmån för Adam Reideborn. Bytet verkade tända MODO som genom Kyle Flanagan reduerade till 3-2 och sedan även kvitterade när Niklas Nordgren, med sitt första mål för säsongen, styrde in kvitteringen bakom Tellqvist.

Den tredje perioden böljade fram och tillbaka men såg ut att bli mållös. Då klev trotjänaren och lagkaptenen i Djurgården Joakim Eriksson fram med 38 sekunder kvar av perioden. På en snygg passning från Linus Arnesson kunde han göra sitt andra mål för kvällen och fixa tre poäng till Djurgården.

– Jag tycker att vi är bättre idag men vi har lite småsaker vi måste jobba med. Vi måste upp några steg till defensivt för vi ger dem alldeles för lätta mål ikväll", sa MODO Hockeys tränare Anders Forsberg till C More efter matchen.