MoDo
MoDo

Färjestad vann grinig fajt

28 februari 2015 18:55

Färjestad BK och MODO Hockey drabbade samman på lördagseftermiddagen i en match med mycket känslor, snabba spelvändningar och snygga mål. Vi fick se rutinerade målskyttar hittta nätmaskorna, som Marcel Hossa för MODO och Milan Gulas och Toni Rajala för Färjestad. Men även ungdomarna visade upp sig, så som Färjestads Joel Eriksson-Ek som stod för matchens första mål. Slutresultatet skrevs till 5-2.

Matchen inleddes i ett bra tempo, mycket böljande spel fram och tillbaka där båda lagen hade gott om lägen att ta ledningen i matchen. Jonas Ahnelöv stod för en riktigt het målchans för MODOs del, men han lyckades inte få upp pucken tillräckligt vid avslutet.

Istället blev Färjestads Joel Eriksson Ek först ut med att noteras i målprotokollet. Genom en snabb spelvändning skrinnade han sig fri och placerade pucken utom räckhåll för Adam Reideborn.

– Jag tänkte att jag gör det enkla och krånglar inte till det, sa han själv till C More när han ombads att berätta om målet.

Två griniga lag på isen

Matchen fortlöpte i högt tempo och mycket känslor blossade upp. Ett tag var det slagsmål efter nästan varenda avblåsning och det såg ut som att spelare som Nichlas Torp och Ole-Kristian Tollefsen trivdes som fisken i vattnet.

Rutinerade målskyttar klev fram

Den rutinerade målskytten Milan Gulas ökade på Färjestads ledning men strax därefter såg MODOs Marcel Hossa till att reducera, genom att göra mål då han fick ett friläge. Den andra perioden slutade således 2-1 till Färjestad även om det fanns bud på fler mål för båda lagen.

I den tredje perioden trillade puckarna in för Färjestads del. Två mål kom i spel i numerärt överläge då MODOs Per-åge Skröder fått 5+GM efter en spearing. Anton Hedman gjorde mål med byxan på Joakim Hilldings skott och strax därefter var det dax för Milan Gulas att åter hitta nätmaskorna.

MODO reducerade till 4-2 med cirka tio minuter kvar att spela och det såg ut att bli nerv i matchen igen. Men efter att MODO gått fram hårt för ytterligare en reducering fick Toni Rajala ett friläge och han gjorde inget misstag. Toni Rajalas mål punkterade matchen och 5-2 blev också matchens slutresultat.