Frölunda
FHC

Frölunda vände och vann i Scandinavium

30 oktober 2014 21:59

Det var en jämn och tät match vi bjöds på i Scandinavium när de två topplagen Frölunda och Växjö Lakers drabbade samman. Växjö ledde med 2-0 långt in i den andra perioden men Frölunda skulle lyckas vända och vinna efter att Andreas Johnson fällt avgörandet med sin straff i straffläggningen.

Frölunda inledde matchen hemma i Scandinavium riktigt bra och tryckte inledningsvis tillbaka Växjö Lakers i deras zon. Det aggressiva spelet avtog dock efterhand och Växjö kom in i matchen.

Efter drygt 15 minuter kom också ledningspucken för gästerna. Tomi Kallio med många år i Frölunda fick pucken och pangade dit 1-0 med ett slagskott förbi Linus Fernström.

Efter målet tog Frölunda över matchbilden igen men tack vare fint målvaktsspel av Christopher Nihlstorp stod sig Växjös ledningen perioden ut.

I den andra perioden fortsatte Växjö Lakers att vara iniativtagande på isen. Det resulterade också i 2-0 för gästerna. Jani Lajunen hittade Liam Reddox som helt fri med Linus Fernström stänkte dit 2-0 i krysset.

Christopher Nihlstorp som var riktigt bra i matchen tvingades byta efter att ha skadat sig. In kom Stefan Steen som inte hann vara på isen speciellt länge innan Robin Figren trampade in i Växjös zon och pangade dit 2-1.

Straffar avgjorde

I den tredje perioden fick Växjö Lakers ett riktigt bra läge att sätta 3-1 men Linus Fernström gjorde en svettig räddning med plockhandsken. När sedan Växjö dragit på sig ett matchstraff och ytterligare en utvisning fick Frölunda chansen att komma in i matchen igen.

De tog även chansen och efter att Max Görtz skjutit från blålinjen tog pucken i sargen och gick ut till Mattis Olimb som bara behövede lägga in pucken i mål.

Trots två riktigt bra chanser för Växjö Lakers i slutskedet på den tredje perioden gick matchen till förlängning. Men förlägningen blev mållös och matchen avgjordes på straffar där Andreas Johnsons straff fällde avgörandet i denna täta match.

– Vi jobbar väldigt hårt hela matchen och lyckas att sätta 2-2 i powerplay. Vi fick energi från det, sa matchhjälten Andreas Johnson till C More efter matchen.