MoDo
MoDo

Leksands IF avgjorde sent mot MODO Hockey

15 november 2014 18:38

Leksand tog en viktig seger i bottenstriden när dalaklubben vann en tät match mot MODO Hockey. Gästande MODO Hockey kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge i tredje perioden men med 35 sekunder kvar av matchen pangade Linus Hultström in sitt andra mål för kvällen och sköt segern till Leksand.

Det var en jämn inledande period i Tegera Arena men efterhand tog hemmalaget över och gjorde även 1-0 genom Johan Ryno. Även 2-0 kom innan SHL:s målkung Per-Åge Skröder hittade en lucka vid Oscar Alsenfelts arm och reducerade. Det var Skröders tolfte mål för säsongen.

I den andra perioden var det mycket Leksand och det på grund av att MODO Hockey åkte på flera utvisningar. De blev kostsamma för MODO och Linus Hulström prickade in 3-1 innan William Nylander reducerade.

I slutskedet av perioden drabbades MODO Hockey av två utvisningar och fick spela tre mot fem. Det tog Leksand vara på och gjorde 4-2 inann den andra perioden var slut.

Sent avgörande från Hultström

MODO Hockey gjorde en riktigt bra period och kom ikapp till 4-4. Matchen såg ut att gå till förlängning när Linus Hultström pangade dit 5-4 till Leksand efter 19.25.

Målet var Hultströms andra för kvällen och innebar tre viktiga poäng för Leksands IF. För MODO Hockey var det dystrare miner när klubben förlorade med uddamålet för andra matchen i rad.