Rögle krönte 90-årsfirandet med en trepoängare

18 december 2022 20:37
#RBKFHC

Catena Arena bjöd ikväll in till födelsedagsfirande när föreningen Rögle BK firade 90 år. Då ställde, dagen till ära, Rögle upp i retro-tröjor och startade matchen på bästa sätt, genom att ta ledningen och sedan utöka till 2-0 efter drygt 10 minuters spel. Efter en otroligt solid insats kunde de sedan kröna 90-årskalaset med en trepoängare efter slutresultatet 4-2. Stor segerorganisatör blev Adam Edström med två fullträffar.

Efter en trevande inledning fick Rögle chansen i numerärt överläge och kunde etabalera tryck. Frölunda kunde dock hålla tätt i boxen, men inte senare. Drygt 8 minuter in i första perioden skulle glödheta Adam Tambellini öppna målskyttet för Rögle efter en otroligt läcker mottagning och dragning. Adam Edström skulle senare utöka till 2-0 på en retur två minuter senare, efter en puck som studsande framför mål - hans andra fullträff för säsongen.

I andra perioden fick Frölunda chansen tidigt i powerplay, men kunde inte utnyttja det. Istället drog Frölundas Nicklas Lasu på sig sin andra utvisning för kvällen och det skulle visa sig bli kostsamt. Marco Kasper levererade en perfekt macka till Daniel Zaar som kunde prickskjuta in 3-0 för Rögle i numerärt överläge. Rögle skulle sedan, likt första perioden, vinna den andra perioden med 2-0 efter att Adam Edström gjort sitt andra för kvällen till 4-0, föga överaskande på en retur.

Den avslutande perioden skulle inleda avvaktande tills Petteri Lindbohm följde med upp i en spelvändning - och lite tursamt fick pucken till sig, för att sedan trycka upp en rapp handledare i bortre krysset bakom Christoffer Rifalk. Detta betydde Frölundas första mål i matchen och 4-1 på resultattavlan. Det skulle bli något mer dramatiskt och nervkittlande när Mats Rosseli Olsen kunde prickskjuta in reduceringen 4-2. Närmare än så kom Frölunda dock aldrig, trots ett ivrigt försök på sluttampen. Rögle gick segrande i sitt födelsedagsfirande med 4-2 och tar därmed julledigt på bästa möjliga sätt. Frölunda får chans till revansch när de redan på tisdag ställs mot Brynäs.

– Otroligt skönt och otroligt viktiga tre poäng. Sen tycker jag vi gör bra 40 minuter, men vi tar vara på de lägen vi får. Otroligt viktiga tre poäng. Passionen och kärleken för Rögle har man känt sedan första dagen och det är verkligen en otrolig ära att få spela i Rögle. Man känner verkligen stödet här varje dag, kommenterar en glad och nöjd Oskar Stål-Lyrenäs om Rögles seger och jubileumskväll.

– Dålig start som gör att vi aldrig kommer med i matchen riktigt. Vi känner att vi är med på slutet, men det är svårt att säga. Det är en dålig start som förstör för oss, sammanfattar en besviken Mats Rosseli Olsen till C More efter match.

• Inför ett slutsålt Catena Arena firade Rögle BK ikväll 90 år och publiken bjöd på magisk stämning.
  • Rögles Adam Edström noterades för 2 mål under kvällen.
  • I och med Rögles seger bröt de Frölundas segersvit på 3 matcher inför kvällens match.
  • Ryan Lasch noterades för en assist ikväll, vilket innebär att han nu har 300 poäng för Frölunda i SHL.
  • Frölundas backbjässe Petteri Lindbohm var inblandad i båda Frölundas mål, 1+1 för honom ikväll.
  • Christoffer Rifalk stod för en stabil insats ikväll med 26 räddningar och 92.86 i räddningsprocent.