Westerholm Malmös hjälte på Hockeyns Dag

7 januari 2023 18:05
#MIFÖRE

Malmö bjöd in till Hockeyns Dag med fri entré i Malmö Arena. Besökande Örebro såg dock till att merparten av de 10 873 åskådarna inte fick någon festkänsla i den första perioden. Gästerna gick upp till 2-0, men sen var det inte mycket mer att glädjas åt för närkingarna. Malmö gick upp till likaläge och i övertiden blev Ponthus Westerholm stor hjälte när han satte 3-2 och sköt två förlösande poäng till sitt lag.

Feststämningen i Malmö Arena kom av sig en aning när bortalaget Örebro öppnade starkt. Närkingarna tog ledningen i en tilltrasslad situation framför Adam Werner, där Christopher Mastomäki lyckades forcera in en lös puck. Det skulle komma att bli en händelserik slutminut av första perioden, där Örebro först utökade ledningen med 33 sekunder kvar, innan Malmö lyckades få in en mycket viktig reducering elva sekunder senare.

Den andra perioden var festligare för hemmalaget som dikterade spelet under stora delar. Skåningarna fick också välförtjänt utdelning när Lance Bouma rann igenom på högerkanten och lyckades hitta en lucka mellan benen på Jhonas Enroth.

Den tredje perioden var öppen och böljade fram och tillbaka, men bjöd inte på några mål. Närmast var Carl Söderberg med bara sekunder kvar, men pucken gick via stolpen och ut. Det skulle ändå bli stort segerjubel i Malmö Arena den här kvällen. I övertiden satte Ponthus Westerholm 3-2 och Hockeyns Dag blev en glädjens dag för alla Malmöfans.

– Vi är det bättre laget i två perioder och förtjänade att vinna. Vi var inte nöjda med första perioden och visar i andra och tredje hur vi ska spela. Vi trycker ner dem och har bra lägen att avgöra matchen. Vi får två poäng med oss, det är viktigt, summerade segerskytten Ponthus Westerholm.

– Vi kommer ut rätt bra, sen får de för mycket is i andra och kan bita sig in i matchen igen. Sen är det en ganska svängig tredjeperiod med lite för böljande hockey för vår smak. Det är bara att lära sig och ladda för nästa match, sa Örebros Emil Larsson till C More efter matchen.

• Ponthus Westerholm avgjorde och hade även en assist - därmed bröt han en sex matcher lång poänglös svit.
  • Malmö tog andra hemmasegern på de senaste 15 försöken.
  • Elias Ekström hade en assist och förlängde poängsviten till åtta matcher.
  • Lance Bouma gjorde mål - för första gången sedan senaste gången Malmö mötte Örebro.
  • Rodrigo Abols är i fin poängform, har 15 poäng (5+10) senaste åtta matcherna.
  • Malmö har nu tagit poäng i nio av sina tio senaste matcher mot Örebro.