Hemma
Linköping
LHC
Borta
Djurgården
DIF

Linköping på fortsatt jakt efter toppplacering

27 februari 2015 14:58

Linköping som är på jakt efter andraplatsen i SHL tar på lördagen emot jagade Djurgården. Hemmalaget har en riktigt bra form inför matchen och Djurgården kommer att göra allt för att ta nya poäng och behålla sin tabellposition när det återstår tre omgångar i SHL.

Det lär bli en fantastisk drabbning på lördagen när Linköping gästas av Djurgården i Saab Arena. 7136 besköte första matchen mellan lagen i Saab Arena, en siffra Linköpingspubliken väntas slå på lördagen. Mycket folk väntas alltså till matchen som är viktig för båda lagen.
Linköping är med i toppen av tabellen och har fortfarande chans att ta andra platsen i serien med tre omgångar kvar av SHL.
Just andraplatsen kan komma att bli viktig då det bland annat ger hemmafördel i SM-slutspelet och dessutom genererar i ett lättare motstånd. Hur som helst kommer årets tabellplacering för Linköping vara en klar förbättring med tanke på att laget föregående säsong slutade på plats nio i SHL. Fjolårets poängskörd på 78 poäng har Linköping som bekant redan putsat till rejält.
Linköping kommer formstarka till lördagens match och i laget huserar dessutom SHL:s poängligaledare och skytteligaledare.
Jeff Taffe har varit rena poängmaskinen för sitt Linköping denna säsong och på 50 matcher har han noterats för 56 poäng, fördelat på 17 mål och 39 assist.
Om Taffe är poängkung så är Broc Little målkung. På 51 matcher han den lille speedkulan stänkt in 27 mål. Senast Little befann sig i Sverige spelade han för AIK och stod för 16 mål i stockholmsklubben 2012/2013. Frågan är om Little hinner dubblera den målskörden med tre omgångar kvar av SHL.
### Fördel Linköping inbördes

Linköping och Djurgården har drabbat samman i fyra matcher hittills och lördagens drabbning blir den sista under SHL. Ser vi till den statistiken är det rolig läsning för östgötarna och mindre roligt för stockholmarna.

Linköping har nämligen vunnit tre av mötena och dessutom segrat i båda matcherna i Sabb Arena. Djurgårdens enda seger var på Hovet den 18 oktober 2014 när stockholmarna vann med 4-2.
Nicklas Heinerö var glödhet i den matchen och stod för två mål för Djurgården vilket två av hans totalt tre mål denna säsong. Heinerö som varit lite in och ut i Djurgårdens trupp en tid kanske får chansen när Djurgården gästar Linköping på lördagen.
Djurgården har skapat sig lite andrum i SHL och framförallt till Leksand i tabellen. Stockholmarna lär ha svårt att under kvarvarande matcher gå om Luleå Hockey i tabellen och en rimligare målsättning kan vara att hålla undan för Brynäs som spelat en match mer i nuläget ligger två poäng bakom.