TIK

Timrå utmanövrerade Djurgården i första kvalmatchen

26 mars 2022 20:57
#DIFTIK

Timrå har nu hemmafördel i kvalspelet mot Djurgården. Detta tack vare en seger 4-2-seger i den första matchen på Hovet. Djurgården tog ledningen i den första perioden men Timrås tre mål i mittperioden vände matchen. Lagen delade på målen i slutakten vilket gav slutresultatet 4-2 till Timrås fördel.

– Vi lämnade över initiativet vi tog i ineldningen till Timrå. I den andra perioden blir vi alldeles för passiva tidigt. Det känns som att vi frös till is i vår egen zon, sa Djurgårdens tränare Joakim Fagervall.

– Vi kör från början och håller i genom hela matchen. Grabbarna gör ett jättebra jobb framför mig. Det är riktigt bra, konstaterade Timrås målvakt Jacob Johansson.

Djurgården Hockey

• Har nu två raka hemmaförluster. Djurgården har fyra förluster (en på övertid) på de senaste sex hemmamatcherna.
  • Emil Berglund, som gjorde sju A-lagssäsonger i Timrå, inledde målskyttet i matchen.
  • Rasmus Bengtsson stod för en assist och bröt därmed en sex matcher lång poänglös svit. Senast han gjorde poäng var just en assist - mot Timrå, den 6 mars.
  • Éric Gélinas och Cameron Schilling sköt mest i Djurgården. Gélinas spelade mest: 23:09 minuter.
  • Stefan Warg och Emile Poirier noterade för två puckvinnande tacklingar vardera.

TImrå IK

• Har nu hemmafördelen på sin sida i matchserien.
  • Timrå vann bara sex av 26 bortamatcher i grundserien, däribland en mot Djurgården.
  • Erik Walli-Walterholm stod för två assist, och träffade själv ramen, i afton. Även Erik Andersson noterades för två assist.
  • Joey LaLeggia (1+0 ikväll) har nu gjort fyra poäng på de senaste fem (1+3). Robin Hanzl stod för en assist och har nu fem assist på de fem senaste matcherna.
  • Nolan Zajac inledde målskyttet för Timrå. Det var hans första poäng sedan den 26 februari, ett spann på elva matcher, då han för övrigt också gjorde mål.