IKO

Straffseger för Rögle mot Oskarshamn

14 januari 2023 21:00
#IKORBK

Lika på fyra efter ordinarie matchtid och även förlängning. Straffar fick avgöra mellan Oskarshamn och Rögle, där gästerna drog det längsta strået.

En tempofylld match, det kan vi gott konstatera som vi hade med oss från Oskarshamn denna lördagskväll. Hemmalaget radade upp möjligheter bland annat i powerplay. Dock så skulle det vara gästerna med det inledande målet, när Marco Kasper elegant styrde in ledningsmålet. Svar på tal skulle hemmalaget ha. Antti Suomela lyckades skicka pucken över mållinjen, precis innan slutsignalen av den första perioden ljöd.

Rögle var tydliga in till mellanakten, att de ville sitta mindre i utvisningsbåset för att få mer effekt i sitt spel. Ängelholmslaget skulle åter ta ledningen och det i powerplay. Adam Tambellini behövde sex sekunder på sig, för att stänka dit ledningsmålet i nättaket. Efter det var det ett hemmalag i underläge, där Oskarshamn skapade offensiva möjligheter och Calle Clang fick stå för ett antal fina räddningar. Gästerna skulle dessutom utöka sin ledning, genom ett imponerande skott från Adam Engström och tvåmålsledningen var ett faktum. Repliken kom dock snabbt därefter genom en vindsnabb omställning och ett mål av Patrik Karlkvist.

Till den tredje perioden var det hemmalag med styrka. Rögle blev satta under press. Skapade även sina chanser. Oskarshamn stod för en imponerande vändning, efter mål av Cameron Brace samt Antti Suomela. Det blev spännande avslutande minuter där Rögle, lyckades kvittera genom Linus Sandin i slutskedet av perioden. 4-4 följde lagen igenom den resterande delen av den tredje perioden samt förlängningen, så straffar avgjorde. Väl där var det Rögle som drog det längsta strået.

– Sett över hela matchen, tycker jag att vi gör en ganska bra match. Så är det. Man behöver vara lite tätare än vad vi är idag, sade Oskarshamnstränaren Martin Filander till C More.

– Väldigt skönt med två poäng. Det är ingen lätt uppgift att komma till Oskarshamn att vinna. Det är ett lag som vi vet är sjukt skickliga offensivt. Det vet vi också. Skönt att få med sig två poäng, sammanfattade Rögles Linus Sandin.

• Antti Suomela fortsätter att leverera poäng.