Armalis höll säsongens tredje nolla när Leksand vann

3 november 2022 21:51
#LIFRBK

Leksand stod för en stabil insats när de besegrade Rögle hemma i Tegera Arena. Mantas Armalis höll säsongens tredje nolla och Patrik Zackrisson noterades för poäng nummer 300 i SHL i sin 500:e match

Leksand inledde kvällens match bäst och skapade några chanser direkt i inledningen genom Lucas Elvenes som gjorde sin första match mot moderklubben Rögle. Det var även Leksand som tog ledningen i matchen när Martin Karlsson satte sitt första mål för säsongen, Patrik Zackrisson stod för framspelning och noterades i och med detta för poäng nummer 300 i SHL. Dalmasarna utökade ledningen till 2-0 i slutet av perioden när Mikael Ruohomaa kunde stöta in pucken i ett så gott som öppet mål efter en fin framspelning från Oskar Lang.

Rögle kom ut starkt i mittenperioden och fick till flertalet längre anfall, de stora målchanserna lös dock med sin frånvaro. Leksand hade även dem svårt att skapa några större farligheter med i slutet av perioden kunde Tobias Ekberg utöka hemmalagets ledning till 3-0 när han satte säsongens första mål.

Gästerna kom ut starkt även i den tredje perioden, Mantas Armalis kom upp stort flera gånger och visade varför han är en av ligans bästa målvaker, han fick även hjälp av ribban när Linus Sandin hade ett klockrent skott i ramen. Leksand spelade av tredje perioden på ett bra sätt och med ett stabilt målvaktsspel ifrån Armalis så kunde hemmalaget hålla sin 3-0 ledning matchen ut. Armalis höll i och med detta sin tredje nolla för säsongen.

– Vi spelar riktigt bra hela matchen, vi äger matchen och speciellt i andra perioden spelar vi en vacker hockey. Vi spelar en kreativ hockey och skapar väldigt mycket sa Leksands målvakt Mantas Armalis.

– Vi var inte tillräckligt vassa i kväll. Detta är en jämn liga, kommer vi inte upp i 100% så kommer det se ut så här. Vi är i detta tillsammans och det gäller att vi fortsatt är positiva säger Rögles Cam Abbott efter matchen.