TIK

Timrå segrade i svängig match

26 januari 2023 21:20
#BIFTIK

Efter en rivstart på matchen var Timrå i en 3-0-ledning. Brynäs lyckades visserligen hämta upp underläget, men medelpadingarna gav svar på tal tämligen omgående och vann matchen med 4-3.

Timrå rivstartade matchen i Monitor ERP Arena under torsdagskvällen. Med en bländade offensiv, så hade Brynäs märkbara bekymmer i den första perioden. Gästerna från Medelpad, skulle vara i en 3-0-ledning efter tjugo spelade minuter. Det efter en gedigen inledande period och målskyttarna var Panu Mieho, Erik Andersson samt Jonathan Dahlén.

Ett besviket Brynäs kom ut betydligt hungrigare till den andra perioden, med ett 3-0-underläge att ha i beaktning. Hemmalaget stod för en synnerligen vass mittenperiod, när Hannes Björninen samt Johannes Kinnvall, såg till att det var uddamålet som skiljde lagen emellan till den tredje perioden.

Tidigt i den tredje perioden var Brynäs helt tillbaka i matchen. Det efter Nick Olesens kvittering. Den glädjen varade dock inte allt för länge, när det var Timrå med ett nytt ledningsmål genom Anton Lander och en spännande avslutning av matchen väntade. Gästerna lyckades dock klara av Brynäs press på slutet och höll undan, när de vann med 4-3.

– Dålig första period. Kom tillbaka, var starka i tredje. Sedan släppte vi in ett onödigt mål efter vårt mål, sammanfattade Miko Manner, Brynäs tränare, för C More efter matchen.

– Tycker första perioden är våran. Andra perioden är Brynäs. Sen tredje får de in 3-3-pucken. Jag tror det är psykologiskt viktigt att vi får in 4-3:an ganska fort där. Sen tycker jag vi gör ett mycket bra jobb att få ut puckarna, sade Anton Lander.

• Timrå rivstartade matchen med 3-0 i första perioden.
  • Brynäs hade styrka och hämtade upp underläget.