Linköping fyra i SHL efter seger - nu väntar HV71

5 mars 2015 21:18

Linköping vann komfortabelt hemmamatchen mot Leksand på torsdagen med 4-0. Efter en svag inledning på matchen från hemmalaget spelade laget upp sig rejält efter tio minuters spel och kontrollerade matchen efter det. Jacob Micflikiers två mål tillsammans med David Rautios målvaktsspel fällde avgörandet denna kväll. I och med segern slutar Linköping på fjärde plats i SHL och får möta rivalen HV71 i kvartsfinal med hemmafördel.

Leksand inledde matchen i Saab Arena bättre än hemmalaget Linköping. Något förvånande kan tyckas då Leksand redan är klara för kval och Linköping jagade en topp fyra placering i SHL för att få hemmafördel i de kommande kvartsfinalerna.

Efter hand skulle dock Linköping ta över spelet och den sista halvan av matchen handlade nästan bara om hemmalaget. Det gav också resultat när Jacob Micflikier i slutet av perioden styrde in Mattias Bäckmans skott förbi Leksands burväktare Joakim Lundström.

I den andra perioden var det under långa stunder bara ett lag på isen. Linköping radade upp chanser och gick ifrån på resultattavlan. Först satte Micflikier sitt andra för kvällen med ett rungande slagskott innan Johannes Salmonsson tog vara på sin egen retur fram till 3-0.

– Det är inget jättetempo därute idag, men vi gör det helt okej. Det vore viktigt för oss att få en extra hemmamatch. Jag är glad för det lilla, det har inte blivit så mycket mål från mig i år, sa Linköpings Johannes Salmonsson i C More efter den andra perioden.

HV71 väntar i kvartsfinal

I den tredje perioden rivstartade Linköping och satte 4-0 genom Jeff Taffe efter fyra minuters spel. Resten av matchen var ganska avslagen och båda lagen verkade mer intresserade av kommande uppgifter.

Taffe pressade Örebros Derek Ryan länge i toppen av SHL:s poängliga. Dock räckte in Taffes två poäng ikväll till att snuva Ryan på titeln. För Linköpings del väntar nu HV71 i SM-slutspelets kvartsfinaler där östgötalaget har hemmafördel efter att ha slutat på fjärde plats i SHL.

Räkna med riktigt heta drabbningar när kvartsfinalspelet bjuder till ett E4-derby mellan rivalerna Linköping och HV71.

– Det ska bli kul att möta HV71, jag ser fram emot det. Resultaten mot HV71 under säsongen spelar ingen roll, slutspelet är en helt anan grej, sa Linköpings Roger Melin i C More efter matchen.